'Çin virüsü' ısrarı 9 gün kaybettirdi

'Çin virüsü' ısrarı 9 gün kaybettirdi

ABD'nin Kovid-19 için ''Çin virüsü'' ve ''Vuhan virüsü'' söyleminde ısrar etmesi nedeniyle 9 gün geciken BMGK toplantısında Alman Temsilci Heusgen, 5 daimi üye arasındaki anlaşmazlığı eleştirdi.

NEW YORK - Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres, 2. Dünya Savaşı'ndan bu yana uluslararası barış ve güvenliğe en büyük tehdit uyarılarına ve küresel işbirliği çağrılarına rağmen yeni tip koronavirüs (Kovid-19) konusunda uzun süre adım atmamakla eleştirilen BM Güvenlik Konseyi'ne birlik ve salgına karşı mücadele çağrısında bulundu. 

BM Güvenlik Konseyi, uzun süre yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını konusunda uzun süre sessiz kaldıktan sonra eleştirilerin gölgesinde ilk kez video konferans yoluyla toplandı. 

"Sadece bir savaşımız var ve o da Kovid-19'a karşı"

Almanya'nın BM Daimi Temsilcisi Christoph Heusgen, BMGK'nin 5 daimi üyesi arasındaki anlaşmazlıkların konseyin salgın konusunda bir adım atmasını geciktirmesinden duyduğu rahatsızlığı dile getirerek ''Güvenlik Konseyi'nde şimdiye kadar sağır eden bir sessizlik olduğunu kabul etmek zorundayız. (Almanya'nın) Toplantı talebinin ardından konseyi toplamak tam 9 gün aldı. Bugün sadece bir savaşımız var ve o da Kovid-19'a karşı. Güvenlik Konseyi, bundan sonra iş başında olduğunu göstermek zorunda.'' dedi.

ABD, ısrarla "Çin virüsü" deyince, toplantı gecikmişti

ABD'nin Kovid-19 için ''Çin virüsü'' ve ''Vuhan virüsü'' söylemleri üzerinde ısrar etmesi Çin ve Rusya'nın itirazına takıldı ve konseyin toplanmasını geciktimişti.

HABERE YORUM KAT