CHP'den Yeni Zelanda katliamına kınama

CHP'den Yeni Zelanda katliamına kınama

CHP NRW Başkanı İbrahim Vural, Yeni Zelanda'da 49 kişinin hayatını kaybettiği terör saldırısını kınadı. Aşırı sağın yükselişine vurgu yapan Vural, "Yapan kadar, katliam iklimini yaratan siyasi aktörler de sorumludur" dedi.

KÖLN - Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kuzey Ren Vestfalya (NRW) Birliği Başkanı İbrahim Vural, Yeni Zelanda'da meydana gelen terör saldırısını protesto etti. 

2 camiye eş zamanlı olarak yapılan ırkçı ve faşist katliamla vicdan sahibi insanlar olarak büyük bir şok ve acı yaşadıklarını belirten Vural, saldırının zeminini birlikte yaşamı, farklılıkları, kendi gibi olmayanı yok sayan siyaset dilinin oluşturduğunu dile getirdi.

Vural, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Yapan kadar, katliam iklimini yaratan siyasi aktörlerin de sorumlu olduğu bu katliamı şiddetle kınıyor, hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet diliyoruz. Bu ve benzer acıların, farklılıklara olan saygımızı, birlikte yaşam isteğimizi, motivasyonumuzu ve idealimizi azaltmayacağına olan inançla; katliamda yaşamını yitirenlerin aileleri, yakınları ve sevdiklerinin CHP NRW Birliği olarak acısını paylaşıyor sabır ve güç diliyoruz".

HABERE YORUM KAT
1 Yorum