CHP’den dikkat çeken ‘asgari ücret’ önerisi

CHP’den dikkat çeken ‘asgari ücret’ önerisi

Eskişehir'de Odunpazarı Kent Konseyi'nin düzenlediği söyleşiye konuşmacı olarak katılan CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç, konuşmasında AK Parti iktidarını eleştirdi.

Eskişehir Odunpazarı Kent Konseyi’nin düzenlediği söyleşiye konuşmacı olarak, CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, CHP Grup Başkanvekili ve Sakarya Milletvekili Engin Özkoç ile CHP İzmir Milletvekili Tuncay Özkan katıldı.

Odunpazarı ilçesi Hasan Polatkan Kültür Merkezi’nde düzenlenen söyleşiye dinleyici olarak CHP Eskişehir Milletvekilleri Utku Çakırözer, Jale Nur Süllü, CHP’li Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt ile çok sayıda partili ve vatandaş katıldı.

Asgari ücretin daha başlangıçta yok olduğunu sadece adının olduğunu belirten Özkoç, “Asgari ücret artık asgari ücret olmaktan çıktı, açlık sınırının altında kaldı. Şu anda açlık sınırı 4 bin 550 lira. Asgari ücret ise 4 bin 250 lira civarında kaldı. Muhakkak katkı sağlanmalı asgari ücrete. Ama öyle üzerine bin lira koyarak 700 lira koyarak, 800 lira koyarak değil. Ciddi bir artış sağlanmalı. Çünkü insanlar artık geçinemiyorlar. Çünkü insanlar evlerinde artık ekmekle karınlarını doyurmak zorundadırlar. Eskidendi, Türkiye Kurtuluş Savaşı’ndayken o süreç içerisinde suyun içerisine şeker koyup ekmekle yenen zamanlar vardı. Aradan 100 yıl geçti, Türkiye’yi aynı noktaya getirdiler” dedi.

Fotoğraf: Unsplash

HABERE YORUM KAT