CHP'den bandrol ücretine tepki
MÜNİH - CHP Münih Başkanı Gülbey Kılıç, 2019 yılında yurt dışından getirilen telefon, tablet ve bilgisayarlardan bandrol ücreti alınacak olmasına tepki gösterdi.
Yüzde 528 zam olur mu?
Türkiye'ye götürülen cep telefonu açtırma parasının zaten 618 liraya çıkarıldığını hatırlatan Kılıç, "Bu telefon açtırma ücreti 2012 yılında 100 liraydı. 6 senede yüzde 518 zam yapılır mı? El insaf! Şimdi bir de bandrol parası çıkardılar. Telefonlardan 20 avro, televizyonlardan 80 avroya kadar bandrol parası alınacak. Türkiye'deki bütçe açıklarını gurbetçinin sırtından finanse etmeye çalışıyorlar" diye konuştu.
'AKP sorun çözmek yerine, sorun üretiyor'
AKP hükümetinin yurt dışında yaşayan vatandaşları sömürdüğünü dile getiren Gülbey Kılıç, "İktidar sadece gurbetçilerden para koparma derdinde. Yurt dışında yaşayan vatandaşların sorunlarını çözmek yerine sürekli sorun yaratıyorlar. İnsanlar zaten uçak bileti parasını zor denkleştirip memleketine gitmeye çalışıyor. Bilet fiyatlarında indirim yapacağız diye söz vermelerine rağmen o sözlerini de tutmadılar. CHP, uçak biletlerine 120 avro tavan fiyatı getirilmesi için kanun teklifi verdi. Onu kabul etmediler. CHP iktidarı kurulduğunda, bu teklifi hayata geçireceğiz ve kartellerin vatandaşın sırtından nemalanmasına son vereceğiz" diye konuştu.
'CHP uçak bilet fiyatlarını düşürecek'
Yurt dışında yaşayan vatandaşları partilerin politikalarına göre oy vermeye davet eden Kılıç, "CHP geldiğinde uçak biletleri düşecek, Kapıkule'de sıra kalmayacak. Telefonların Türkiye'de kullanım süresi 4 aydan 2 yıla çıkacak. Memlekette bir akrabasına telefon hediye götüren bir vatandaş, bir telefon da devlete almayacak. CHP ekonomide har vurup harman savurma, saraylar yaptırıp uçaklar alma ve parasını halkın sırtına yükleme politikalarına son verecek" ifadelerini kullandı.