CHP'den Almanya'da yürüyüş

CHP'den Almanya'da yürüyüş

CHP NRW Birliği Duisburg Temsilciliği, CHP'li Eren Yıldırım'ın serbest bırakılması için yürüyüş düzenledi.

MEHMET TANLI

DUISBURG - CHP Almanya Kuzey Ren Vesfalya ( NRW) Birliği Duisburg ve Çevresi Temsilciliği 19 Mayısın 101. Yılını kutladı ve geçtiğimiz günlerde tutuklanan Adana’ nın CHP Yüreğir İlçesi gençlik Kolu Başkanı Eren Yıldırım’ın da serbest bırakılmasını talep etti.

Öglen sat  12.00 de iş saatinde düzenlenen yürüyüşe Duisburg’ tan 20 ile 30 arası CHP NRW Birliği Üyesi katıldı. CHP NRW Birliği Duisburg Temsilciliği Başkanı Haluk Aksu orada yaptığı konuşmada 19 Mayıs ATATÜRK’Ü ANMA, GENÇLİK VE SPOR BAYRAMINI kutladı ve  tarihten günümüze kadar gelen önemine degindi. Aksu "Osmanlı’ dan  bugüne kadar tek Adam otokrasisine karşı mücadele halen sürmekedir.  Ama umudu koruyun, yolun sonu görünüyor çünkü haklı olduğumuz için Cumhuriyet , çağdaşlaşma yanlıları bizler bu mücadeleyi mutlaka kazanacağız"dedi. 

Duisburgtaki Yürüyüşe 180 km uzaktan Bielefeld’ ten gelen CHP NRW Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Cemalettin Özer şunları söyledi " Mustafa Kemal Atatürk ve Arkadaşları 101 sene önce silahla  kazandığı  Kurtulus Savaşı bugün Cumhuriyeti gerici güçlerden lamak için Demokratik Kurtuluş Mücadelesi olarak devam ediyor. Cumhuriyet Halk Partimiz  bu mücadelede en ön safta yer almaktadır. Türkiye’ yi  19 senedir Yöneten tek Parti iktidarı secimde  hile ile Başkanlık Sistemine geçtikten sonra rejimi  tam bir Tek Adam Otokrasi sistemine dönüştürdü. Ekonomik ve Siyasi çöküşe yol açan AKP iktidarı şimdii 19 Mayıs öncesi Adana Yüreğir CHP Genclik Kolu Başkanımız Eren Yıldırım’i tutuklaması tam bir provokasyondur. Provokasyonu yapan kendileridir öyle  sözlendirselerde. Türkiye’ de bu tip tutuklamalarla  iç çatışma çıkarmaya zemin hazırlıiyorlar. Bizler bu oyuna gelmeyeceğiz ve Demokratik Kurtuluş Mücaledemizi sürdüreceğiz. ‘’ dedi

Duisburg şehrinde son derece sakin geçen yürüyüşe katılan Vatandaşlar Korona Kurallarına dikkat ederek  Yol boyunca Türkü ve şarki söyleyerek CHP NRW Birliği Duisburg Parti binasının önüne kadar yürüdüler. Yürüyüşe CHP NRW Birliği Disiplin Kurulu Başkanı Özcan Balcı, CHP NRW Birligi Başkani Mustafa Demir, ikinci Başkani Cemil Özcan ve CHP NRW Birliği Kadınlar Kolu Genel Sekreteri Yadigar Sario, CHP NRW Birliği Essen ve Çevresi Temsilciliği Başkan Yardımcısı  Selçuk Mengen da katıldı.

76e9df08-a5aa-454c-bb68-d799f3a3ead8.jpg

HABERE YORUM KAT