CHP'de hedef Avrupa'da iktidar

CHP'de hedef Avrupa'da iktidar

CHP Kuzey Ren Vestfalya (NRW) Birliği yeni yönetimini belirledi. 4 genç üyenin yer aldığı yönetim kurulu, İbrahim Vural'ı yeniden başkanlığa getirdi.

KÖLN - Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Almanya Kuzey Ren Vestfalya (NRW) Birliği genel kurulunda seçilen yönetim kurulu üyeleri, aralarında toplanarak görev dağılımı yaptı.

İbrahim Vural'ın yeniden başkan seçildiği görev dağılımında, İsmail Çayır başkan yardımcısı, Fırat Taraktaş Sekreter ve Parti Okulu Çalışmaları Sorumlusu, Şeyda Zeka Sekreter Yardımcısı ve Sosyal Medya - Halkla ilişkiler Sorumlusu, Ayfer Başlık Sayman ve Kadın Kolları Sorumlusu, Ceren Sarıyar Dış İlişkiler ve Gençlik Kolları Sorumlusu oldu. Yönetim kurulunun diğer asil üyeleri Cemalettin Özer, Nurcan Gül, Kazım Sarıkaya, Haydar Sezer ve Yeter Gürenç isimlerinden oluşurken, yedek üyeliklere Mehmet Akif Bozkurt, Muzaffer Durkaya ve Muzaffer Güneş getirildi. 

Gençlik ve kadın kotasına gerek kalmadı

Genel kurulda birlik üyelerinin tercihleri doğrultusunda, gençler ve kadınlar kendiliğinden yönetimde yer aldı. Bu nedenle yönetim kurulu oluşturulurken kadın ve gençlik kotası uygulanmasına gerek kalmadı.

Bu durumun büyük mutluluk verdiğini belirten gençler "NRW Birliği gençlere her zaman önem vermiştir. Gençlik bizim geleceğimizdir sözü, havada kalmamıştır. Sorumluluğumuzun farkındayız, çok çalışacağız. Hedefimiz partimizi yurtdışında en iyi şekilde temsil etmek. Lobi faaliyetlerinde aktif rol alacağız. Kardeş partilerimizle sürekli görüşme halinde olacağız" ifadelerini kullandılar.

Parti sekreteri ve parti okulu çalışmaları sorumlusu seçilen Fırat Taraktaş da geçmiş dönemde yapılan çalışmaların ve eğitimlerin devam ettirilmesinin çok önemli olduğunu vurgulayarak, "Bunun için tabanımızdan gelen eğitim talepleri de bizi memnun etmektedir" dedi.

Parti Sekreter Yardımcısı ve Sosyal Medya Sorumlusu Şeyda Zeka, hedeflerinin halka ve gençlere hitap ederek kitlelerini büyütmek olduğunu kaydederek, "Bunu da parti okullarında CHP’nin değerlerini kökten anlatarak ve 6 okunu bensimseyerek başarmak istiyoruz" şeklinde konuştu.

Hedef Avrupa'da iktidar

CHP NRW Birliği Başkanı İbrahim Vural ise "Dünden bugüne bu örgütün gençlik kolları hep ilklere imza atmıştır. Şimdi bir ilke daha imza attık. 11 kişiden oluşan yönetim kurulumuzda 4 gencimiz yer alıyor. Hepsi yetişmiş kalifiyeli egitimini burada tamamlamış gençler. Gurur kaynaklarımız. 11 kişilik yönetim kurulumuz tecrübeli, aktivist ve akademisyenlerden oluşuyor. Güzel işler yapmanın tam zamanı. Önümüzdeki iki sene boyunca siz değerli üyelerimizin desteğini alarak çok çalışarak CHP’yi hem bölgemizde, hem Avrupa’da, hem de Türkiye’de iktidar yapacağız" dedi.

HABERE YORUM KAT
1 Yorum