CHP Köln'den ARD'ye tepki

CHP Köln'den ARD'ye tepki

CHP Köln Derneği, ARD televizyonunda gösterilen "Atatürk Alevileri Nasıl Öldürdü?" belgeseline sert tepki gösterdi.

KÖLN - Alman devlet televizyonu ARD'nin 'ttt - titel, thesen, temperamente' adlı programında yayımlanan 'Unutulan Katliam-Atatürk Alevileri Nasıl Öldürdü' adlı belgesele yönelik tepkiler sürüyor. 

CHP Köln Derneği, yaptığı açıklamada Atatürk hakkında mantık ve vicdan sınırları aşan gerçek dışı iddialar ortaya atıldığını belirterek, "Dersim’de yaşanılan ve bugün hala içimizi kanatan olayların Atatürk’e bir saldırı aracı olarak kullanılmaya çalışılması, yalanlar üzerinden  Atatürk ve adını anmak dahi istemediğimiz kimi şahsiyetler arasında benzerlik kurulmaya çalışılması   her şeyden önce  Dersim’de hayatını kaybeden insanlarımızın anısına saygısızlıktır" ifadelerini kullandı.

Açıklamanın tam metni şu şekilde:

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu ve Aydınlanma Devriminin Anadolu coğrafyasındaki önderi olan Mustafa Kemal Atatürk,  ülkesinin yönünü çağdaş uygarlık olarak belirlemekle kalmamış,   Dünya’nın örnek liderleri arasında yer almıştır.  Etnik ve dini ayrımcılığa dayanmayan yeni bir devletin temellerini atan Atatürk, Cumhuriyet rejimini kurarak ve  laiklik ilkesini benimseyerek din ve vicdan özgürlüğünün önünü açmış, cinsiyet ayrımcılığını ortadan kaldırarak kadının özgürleşmesi idealini hayata geçirmiş, eşit yurttaşlık temelinde bir toplumsal ve siyasi düzeni yerleştirmeyi hedeflemiştir.  Cumhuriyetin ‘’fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür nesiller gerektirdiğini’’ ifade eden, ‘’Yurtta ve Dünyada Barış’’ politikasını benimseyerek miras bırakan  Atatürk’ün yirminci yüzyılın ilk çeyreğinde  Anadolu coğrafyasında başarabildikleri bugün dahi bir çok toplumun erişemediği değerlerdir.  

Özgürlüğe, laikliğe,  eşitliğe,  kadının toplumsal ve siyasal hayatta özgür ve eşit olarak yer edinmesine  karşı olan, Atatürk Devrimlerini    hedef alarak ortadan kaldırmaya çalışan karşı  devrimci güçlerin Atatürk’e ve Atatürk Devrimlerine saldırıları yirmi birinci  yüzyılda hala devam ederken,  güncel siyasal çıkarların  dar görüşlülüğü ile    Atatürk’e atılan her iftira  çağdaş uygarlık anlayışına savaş açan bu güçlere hizmet edecek, Türkiye halkını  bu güçlerin kucağına atmaktan başka anlamı olmayacaktır.  

 Atatürk hiçbir bilimsel temele ve tarihsel gerçeğe  dayanmayan  iddia ve yayınlar ile yıpratılamayacak kadar büyük bir lider olarak tarihteki yerini almış olmasına rağmen,  ciddiyet ve sorumluluk anlayışı ile bağdaşmayan söz konusu  saldırgan  yayını  kınıyoruz.

CHP KÖLN DERNEĞİ

HABERE YORUM KAT