CHP Bremen hızlı başladı

CHP Bremen hızlı başladı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Bremen ve Oldenburg Birliği tarafından düzenlenen yeni sezonun ilk etkinliği büyük katılımla geçti.

BREMEN -  Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Bremen ve Oldenburg Birliği tarafından düzenlenen bayramlaşma kahvaltısına, bölgedeki parti üyeleri olduğu gibi sivil toplum kuruluşlarından başkan ve temsilcileri ile siyasetçilerden oluşan çok sayıda davetli katıldı.

FOTO GALERİ İÇİN TIKLAYINIZ

Almanya'da yayın yapan Post gazetesinde yer alan, Gülsüm Tan ve Hasan Akdoğan imzalı habere göre, Bremen'in Huchting semtindeki Sosyal ve Halk Merkezi salonunda gerçekleşen etkinlikte konuklarını selamlayan CHP Bremen Birliği Başkanı İbrahim Akbal, her iki birliğin ortak düzenledikleri ilk etkinlik olduğunu belirterek, programın hazırlanmasında tüm emeği geçenlere teşekkür etti.

Konuşmalarla devam eden programda, Bremen Türk Sosyal Demokratlar Derneği Başkanı Mehmet Güven, aynı zamanda bir bankacı gözüyle Türkiye ekonomisi hakkında detaylı bilgi verirken, asgari ücretlilerin geçinmesinin ne kadar zor olduğunu dile getirdi.

Eğitimin önemine dikkat çektiler

Sosyal Demokrat Parti'li (SPD) Bremen Eyalet Milletvekilleri Mustafa Güngör ve Mehmet Ali Seyrek yaptıkları konuşmalarıyla eğitimin önemine dikkat çekerken, CHP birliklerine davetleri için teşekkür ettiler.

Mehmet Ali Seyrek, Bremen'in yeni Başbakanı Andreas Bovenschulte'nin (SPD) Bremen dışında olduğundan dolayı davete iştirak edemediğini belirterek, başbakanın selamlarını iletti. Konuşmasında Almanca öğrenimin önemine dikkat çeken Seyrek, „Almanya'da biz göçmenler, Almanya ve Avrupa Birliği üye ülkelerin vatandaşlarından sonra üçüncü sırada geliyoruz. Dolayısıyla burada iyi bir iş sahibi olmak isteyenlerin mutlaka Almanca'yı iyi bilmesi gerekiyor“ diyerek bu konuda derneklerden de destek istedi.

Bremen'de SPD, Yeşiller ve Sol Parti ortaklığıyla yeni hükümeti kurduklarını belirten tecrubeli sıyasetçi Mustafa Güngör ise, çocuk eğitiminin önemine değinirken, yeni eğitim sezonu başlarken velilere şu çağrılarda bulundu: „Çocuklarımızın bizleri örnek aldıklarını unutmamalıyız. Onların gelişmesini sağlayan en önemli faktör kitaptır. Günde en az 10 dakika kitap okuyarak, onlara bu sevgiyi aşılayabilirsiniz“ dedi. Eyalette 12 yıldır eğitim politikasıyla ilgilendiğini belirten Güngör, „Çocuklarımızı ilk okuldan beri takip etmeli, iyi bir okula devam etmesi için ona göre zamanında destek olmalıyız. Meslek seçiminde de aynı şekilde“ diye konuştu.

Sanatçı Kemal İşli, güzel bir ortamda karşılıklı sohbetlerle devam eden programa sazıyla iştirak ederek renk kattı.

HABERE YORUM KAT