CHP Almanya’dan ortak açıklama: “Halk seçiyor, saray düşürüyor”

CHP Almanya’dan ortak açıklama: “Halk seçiyor, saray düşürüyor”

CHP milletvekili Enis Berberoğlu ile HDP'li milletvekilleri Musa Farisoğulları ve Leyla Güven'in milletvekilliklerinin düşürülmesine Cumhuriyet Halk Partisi’nin Almanya örgütlenmelerinden sert tepki geldi.

CHP‘nin Almanya’daki 9  birliği, ortaklaşa yayınladıkları basın açıklamasında uygulamayı "antidemokratik" olarak niteledi ve 20 Temmuz sivil darbe sürecinin bir parçası olarak değerlendirdi.


unnamed-(4).png

Birlik Başkanları Ali Ercan, Erol Buldak, Gülbey Kılıç, İbrahim Vural, Kenan Kolat, Mehmet Güven, Mehmet Yıldırım, Nihat Yazıcı ve Rıfat Çolak’ın imzaladığı ortak basın açıklaması özetle şöyle:

MİLLETİN İRADESİNE DARBE

“Cumhurbaşkanlığı tezkeresiyle yargı incelemesi devam eden İstanbul milletvekilimiz Enis Berberoğlu ile 2 HDP’li milletvekili hakkında yargı kararını okutarak milletvekilliklerinin düşürülmesi, milletin iradesine karşı talimatla yapılmış bir darbedir.

SARAYIN TALİMATI

Saraydan gelen talimat doğrultusunda halkın seçtiği üç milletvekilinin milletvekilliği düşürüldü. AKP iktidarı hukuk tanımaz ve demokrasi bilmezliği ile halkın iradesine darbe yapmaya devam ediyor. Daha önce de halkın seçtiği belediye başkanlarına AKP hükümetine yakın devlet memurlarını kayyum atamışlardı.

Bu antidemokratik uygulamalar tarihte kara leke olarak yerini almıştır. Demokrasiyi savunan, demokrasiden yana olan tüm partiler, sivil toplum kuruluşları, halkımız, halk iradesine yapılan bu darbeyi en sert ifadelerle kınıyoruz. 

SİVİL DARBE SÜRECİNİN SONUCU

Enis Berberoğlu ve diğer iki milletvekilinin milletvekilliklerinin düşürülmesi, içinde yaşadığımız 20 Temmuz sivil darbe sürecinin bir sonucudur. Millet iradesinin yok sayılmasıdır. Adaleti, hakkı ve hukuku sağlamak için demokrasi mücadelesine devam edeceğiz. Saray faşizmine teslim olamayacağız.”

CHP Almanya’nın ortak basın açıklamasında şu birlikler yer alıyor:

CHP Hessen/Rheinland Pfalz Birliği Başkanı Ali Ercan; CHP Hamburg ve Schleswig Holstein Birliği Başkanı Erol Buldak; CHP Münih Birliği Başkanı Gülbey Kılıç; CHP Kuzey Ren Vestfalya Birliği Başkanı İbrahim Vural; CHP Berlin Birliği Başkanı Kenan Kolat; CHP Bremen Birliği Başkanı Mehmet Güven; CHP Baden-Württemberg Birliği Başkanı Mehmet Yıldırım; CHP Aşağı Saksonya Birliği Başkanı Nihat Yazıcı; CHP Kuzey Bavyera Birliği Başkanı Rıfat Çolak.

+49 – BERLİN

HABERE YORUM KAT
3 Yorum