CHP, Almanya'da mahkemelik oluyor

CHP, Almanya'da mahkemelik oluyor

Sözcü gazetesinde yayımlanan haberde, CHP'nin Hessen, Rheinland Pfalz ve Saarland Birliği seçim sonuçlarının mahkemeye taşınacağı vurgulandı.

FRANKFURT - Sözcü gazetesinden Ali Gülen'in haberine göre, CHP'nin Almanya'daki 3 eyalet örgütü olan Hessen - Rheinland Pfalz ve Saarland Birliği, "Seçimden 1 dakika önce üye yapılıp oy kullandırılanlar" yüzünden mahkemelik oluyor.

Gazetede bugün yayımlanan haberde aynen şu ifadeler kullanıldı:

CHP'nin Almanya'daki üç eyaletinin örgütü olan Hessen - Rheinland Pfalz - Saarland Birliği "Seçimden 1 dakika önce üye yapılıp oy kullandırılanlar" yüzünden mahkemelik oluyor. Son iki seçimde "önce ev sonra da diş yaptırmak bahanesiyle" sandıkları bırakıp giden Birlik Başkanı Ali Ercan'ın, 1 kişinin 10 kişi adına oy vermesi ve son dakika üyeleriyle seçilmesi CHP'yi böldü. Tabanın çoğunu temsil edenler genel kurulu terk ederken konu Ankara'ya iletildi. Eski yönetim kurulu üyeleri, olanları mahkemeye taşımak için hukuki girişim başlattı.

A Masasında ne oldu?

Seçimin yapıldığı salona gelenler kapıda yönetim tarafından üye yapıldı ve hemen oy kullanmaları için kendilerine numara verildi. Bunun yanı sıra bazı eski yöneticiler, 10'ar kişiden vekalet alarak onların adına Ali Ercan'a oy verdi. Bu olayların büyük bir kısmı "A masası"nda ve oy kabininde yaşandı. Soyadı A ile başlayanlar bu masaya, B, C, Ç, D ile başlayanlar diğer masaya ve sırasıyla Z'ye kadar başka masaya ve oy kabinlerine gönderildi.

Ali Çetinkaya öndeydi

A masasında Ali Ercan'a 57, diğer aday Ali Çetinkaya'ya ise 41 oy çıktı. Öteki masalarda Ali Çetinkaya öndeydi. Sonucu belirleyen A masası oldu. A masasında ve salon girişinde yaşanan usulsüzlükler raporlandı, fotoğraflandı. Başkan adayı Ali Çetinkaya ile birlikte onayları olmadan tek başına genel kurul yeri belirleyen, aldıkları kararlar Başkan Ali Ercan tarafından tek yanlı olarak iptal edilen yönetim kurulu mahkemeye gitmeyi planlıyor. Yönetim kurulunun yazılı kararlarının başkanın sözlü emirleriyle iptal edilmesinin hukuken mümkün olmadığı belirtiliyor.

gazete--001.jpg

HABERE YORUM KAT
1 Yorum