CHP Almanya'da Çanakkale Zaferi'ni andı

CHP Almanya'da Çanakkale Zaferi'ni andı

CHP Baden Württemberg Birliği, Mustafa Kemal Atatürk'ün öncülüğünde kazanılan Çanakkale Zaferi'ni anma toplantısı düzenledi.

MANNHEIM - Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Baden Württemberg Birliği, Mannheim'daki birlik merkezinde düzenlenen toplantıda, 18 Mart Çanakkale Zaferi'ni büyük bir coşku ile kutladı. 

Konuşmasına Anafartalar Kahramanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü anarak başlayan CHP BW Başkanı Mehmet Yıldırım, Çanakkale Zaferi'nin önemine değindi. Son dönemde bazı kesimlerin siyasi nedenlerle Çanakkale ve Atatürk'ü ayırmaya çalışmalarına tepki gösteren Yıldırım, "Çanakkale'yi geçilmez kılan Ulu Önderimiz Atatürk başta olmak üzere, kahraman silah arkadaşlarını, sonsuzluğa uğurladığımız tüm şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmet, minnet ve özlemle anıyor, yüce değerleri önünde saygı ile eğiliyorum" dedi.

Yeni Zelanda saldırısına kınama

CHP BW olarak Yeni Zelanda'daki camilerde gerçekleştirilen terör saldırılarını da en güçlü şekilde kınadıklarını belirten Yıldırım, "Terörün her türlüsünü şiddetle kınıyoruz. Bu hain saldırılarda hayatını kaybedenlere rahmet diliyor, tüm dünyayı terörü kınamaya davet ediyorum" diye konuştu.

whatsapp-image-2019-03-19-at-11.37.24.jpeg

Mehmet Yıldırım

HABERE YORUM KAT