Camiler kısıtlı şekilde açılabilir

Camiler kısıtlı şekilde açılabilir

Almanya'nın Kuzey Ren Vestfalya eyaletinde, Ramazan'ın ikinci yarısından itibaren camilerin kısıtlı şekilde ve kademeli olarak açılması yönünde çalışma yapılıyor.

KÖLN - Almanya'da korona tedbirleri kısıtlı olarak gevşetilmeye başlandı. 800 ketrekarenin altındaki dükkanların pazartesi gününden itibaren açılabilecek olması, okulların da 4 Mayıs'tan itibaren kademeli olarak açılmasının planlanması, gözleri ibadethanelere çevirmişti.

Başbakan Merkel ve eyalet başbakanları arasında yapılan toplantıdan, ibadethanelerin kapalı kalmaya devam etmesi kararı çıktı. Bild gazetesi, bu toplantıda NRW Başbakanı'nın ibadethanelerin kısıtlı olarak açılmasını önerdiğini ancak yaklaşan Ramazan ayı nedeniyle, camilerde iftar ve teravih kaosu yaşanabileceği endişesiyle bunun kabul edilmediğini yazdı.

İkinci yarısından itibaren kısıtlı olarak açılabilir

Hükümetin eyaletteki Hristiyan, Müslüman ve Musevi cemaatleriyle bir araya geldiği ve ibadethanelerin kısıtlı olarak, kademeli şekilde açılmasına ilişkin bir plan hazırlanması kararı alındığı bildirildi. Buna göre, çalışmalar tamamlandığında, ibadethanelerin hijyen ve sosyal mesafe kurallarına dikkat edilerek kısmi olarak açılmaları gündeme gelecek.

Almanya'da korona tehdidi nedeniyle, vatandaşlarla dayanışma amaçlı olarak birçok bölgede camilerde ezan okunmasına müsaade edilmişti.

 

 

HABERE YORUM KAT