Çalışanı dolandırcı çıkan acente, müşterileri mağdur etmedi
RÜSSELSHEIM - Almanya'nın Rhein-Main bölgesinde en büyük seyahat acentelerinden biri olan ve özellikle Türk kökenlilerin yoğun olarak bilet aldıkları Altıntaş Reisen, Rüsselsheim bürosunun eski çalışanının müşterilerden para alıp bilet kesmediğinin ortaya çıkmasıyla büyük şok yaşadı.
300 bin avro zarar var
Çalışanlarının çok sayıda kişiden aylarca bilet ücreti aldığını ancak bilet kesmediğini belirten Altıntaş Reisen sahibi Tibet Altıntaş, "Fatura kesmemiş ve sisteme bilet girişi yapmamış. Sadece bir kağıda biletiniz var yazarak onu müşteriye vermiş. Dolayısıyla fark etmedik. Birkaç kişi havalimanında bizi arayınca olayı fark ettik. Şu ana kadar 300 bin avroluk bilet kestik. Üstelik bilet ücretleri düşükken yapılan bu işlem nedeniyle, 3-4 misli ücretlerle bilet kesmek zorunda kaldık" dedi.
'Mecbur olmamamıza rağmen verdik'
Durumu hava yolu şirketlerine anlattıklarını ve onların da kendilerine destek olmak üzere kredi açtıklarını vurgulayan Altıntaş, "Bu olay sadece Rüsselsheim'daki büromuzda olmuş. Hukuken bilet kesmek zorunda olmamamıza rağmen, müşterilerimizin mağduriyetini önlemek adına böyle bir yükün altına girdik. Burada asıl mağdur biziz. Ancak kimsenin havalimanında kalmasına da gönlümüz razı olmadı" şeklinde konuştu.
Müşteriler teşekkür etti
Müşterileri bu gibi olaylara karşı biletleri kontrol etmeye çağıran Altıntaş, "Bilet aldığınızda sadece bir kağıtla yetinmeyin, mutlaka faturasını da alın. Rüsselsheim büromuzdan bilet alan müşterilerimiz bizimle temasa geçerek biletlerini kontrol ettirsinler. Zararımız çok büyük ancak hava yolu şirketlerinin de desteğiyle bu durumu atlatacağız. Dün bu konuda 100'den fazla destek mesajı aldım. Beni sevindiren tek şey, müşterilerin memnuniyeti ve mecbur olmamamıza rağmen bilet verdiğimiz için bize teşekkür etmeleri oldu" ifadelerini kullandı.