Cahit Özkan görevden alındı!

Cahit Özkan görevden alındı!

Ak Parti Grup Başkanvekili Cahit Özkan görevden alındı. Özkan’ın yerine TBMM Adalet Komisyonu Başkanı Yılmaz Tunç atandı.

Ak Parti Grup Başkanvekili Cahit Özkan, BAE tepkisi sonrası partisiyle yaşadığı gerilimin ardından görevden alındı. Özkan’ın yerine TBMM Adalet Komisyonu Başkanı Ak Parti Bartın milletvekili Yılmaz Tunç getirildi.

Türkiye’nin Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) ile ilişkilerine dair yaptığı “Baktı ki Türkiye’ye diz çöktüremiyor, o zaman teslim oldu” açıklaması sebebiyle eleştirilen Cahit Özkan, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile fotoğrafını paylaşarak “Beden ölür, çürür, cana bakın siz. Kim kiminle yürür, ona bakın siz. Bırakın dönsün dönme dolaplar. Haktan hakikatten yana bakın siz.” şiirini yazmıştı. Bu paylaşımın üzerinden 24 saat geçmeden Özkan görevden alındı.

siir.jpeg

 

Özkan, önceki gün de kendisini “Cahit Özkan’ın Türkiye ile Birleşik Arap Emirlikleri ilişkilerine dair beyanları partimizin görüşlerini yansıtmamaktadır” sözleriyle eleştiren Ak Parti Sözcüsü Ömer Çelik ile de bir paylaşım yapmıştı. Çelik ile fotoğrafına “Sıkı dostlar arasına kimse giremez…” notunu düşmüştü.

14.jpeg

NE DEMİŞTİ?
Özkan’ın BAE ile ilgili partisinin görüşlerini bağlamayan görüşleri ise şöyleydi:

“Benim şöyle bakmam lazım, belki de Birleşik Arap Emirlikleri baktı ki Türkiye’ye diz çöktüremiyor, baktı ki Türkiye’nin istiklalini engelleyemiyor, baktı ki Türkiye’ye dayanmadan, Türkiye ile birlikte yürümeden bölgesel ve küresel anlamda kendi menfaatlerinin aleyhine bazı şeyler ortaya çıkıyor, o zaman Birleşik Arap Emirlikleri -ben böyle okuyorum çünkü- teslim oldu. İşte güvenli enerji arzının Türkiye olmadan olamayacağını uluslararası toplum kabul etti.”

CAHİT ÖZKAN’DAN AÇIKLAMA
Görevden alınan Ak parti eski Grup Başkanvekili Cahit Özkan sosyal medya hesabından şu ifadeleri paylaştı:

cahit.jpeg

HABERE YORUM KAT