'Bu yıl içinde korona ilacının ruhsatı çıkabilir'

'Bu yıl içinde korona ilacının ruhsatı çıkabilir'

Alman İlaç ve Tıbbi Ürünler Enstitüsü (BfArM), virüse karşı ilacın bu yıl içinde ruhsat almasının mümkün olduğunu açıkladı.

Almanya'da yeni tip koronavirüse karşı çok sayıda klinik araştırması yürütülüyor. Alman İlaç ve Tıbbi Ürünler Enstitüsü (BfArM) Başkanı Karl Broich, koronavirüsün tedavisi için araştırılan etken maddelerle ilgili klinik araştırmaların sonuçlarının birkaç hafta içinde kendilerine ulaşacağını açıkladı.

Bonn'da yayımlanan General-Anzeiger gazetesine konuşan Broich, COVID-19'a karşı etkili bir ilacın bu yıl içinde ruhsat almasının mümkün olduğunu belirtti.

Henüz hastalığa karşı yeterince etkili olduğu kanıtlanan bir ilacın olmadığını söyleyen Broich, Ebola tedavisinde kullanılan antiviral bir ilaç olan Remdesivir'in, koronavirüse karşı başarı şansı en yüksek görülen adaylardan biri olduğunu belirtti.

Koronavirüs ile mücadelede dünya çapında yapılan klinik testlere göre, antiviral ilaç "Remdesivir" verilen ağır Covid-19 hastalarının yüzde 68'i tedaviye olumlu yanıt verdi.

The New England Journal of Medicine (NEJM) adlı tıp dergisi'nde yayınlanan çalışmanın sonuçlarına göre, ABD, İtalya, Fransa, Avusturya, İspanya, Hollanda, Almanya, Japonya ve Kanada'daki toplam 53 ağır hastadan 36'sı bu tedavi sayesinde iyileşme yoluna girdi.

HABERE YORUM KAT