Bu imsakiyeye göre iftar 18:40'ta

Bu imsakiyeye göre iftar 18:40'ta

Almanya'da Mekke ve Medine'ye göre oruç tutulması gerektiğini savunan bazı muhafazakar dernekler, iftar saatini 18:40 olarak belirleyen bir imsakiye bastırıp dağıttı.

BERLİN - Almanya'nın başkenti Berlin'de faaliyet gösteren bir grup Türk derneği, iftar saatini 21:30 yerine 18:30 olarak belirleyen bir imsakiye bastırdı. Berlin İlahiyatçılar Derneği, Berlin Türk Eğitim Derneği, Berlin Veliler Topluluğu, Hikmet Kütüphanesi ve Mocca dergisi tarafından ortaklaşa hazırlanan imsakiye, Almanya'da Medine'de olduğu gibi 14 saat oruç tutulması esasına dayanarak hazırlandı.

Muhafazakar bir grup tarafından hazırlanan imsakiye, Diyanet İşleri Başkanlığı, Carullah Bigiyev, Süleyman Ateş, Mehmet Said Hatipoğlu, Abdülaziz Bayındır, Muhammed Hamidullah, Şaban Ali Düzgün, Hikmet Zeyveli, İlhami Güler gibi İslam alimlerinin görüşlerine dayandırılıyor.

Medine'deki oruç süresi esas alındı

Sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, İmsakiyenin Medine'deki oruç süresi esas alınarak Berlin için hazırlandığını belirten Rüştü Kam, "Bulunduğunuz coğrafyada uygulaması çok kolay: Resmi olarak işe gitme saatinizden 30 dakika öncesinde imsak yapın. İmsak yaptığınız saatten 14:00 saat sonrasına gidin ve iftarınızı yapın. Orucunuz tamamdır.  Orucun süresi oruç ayetinin indiği yer olan Medine'de 14 saattir. Bu saat kıyamete kadar ufak-tefek uzamalar-kısalmalar haricinde hiç bir mevsimde değişmeyecektir. Bugüne kadar değişmediği gibi. Süreyi 14 saat olarak sabit tut, başlangıç ve bitiş saatini sen belirle...Allah sizin kaç saat oruç tuttuğumuza değil takvanıza/samimiyetinize bakacaktır" ifadelerini kullandı.

1-006.jpg

2-005.jpg

HABERE YORUM KAT
2 Yorum