Biz Almanya ile bir miyiz?

Biz Almanya ile bir miyiz?

Çevre Bakanı Murat Kurum, Paris Anlaşması çerçevesinde daha fazla yardım alabilmek için, Türkiye'nin Almanya ile aynı kategoride yer almaması gerektiğini savundu. Bakan, Türkiye'nin gelişmiş ülkeler kategorisinden çıkarılmasını istedi.

 

ANKARA - Yakında düzenlenecek olan COP24 Zirvesi öncesinde Ankara'da Alman Çevre Bakanlığı Müsteşarı ile görüşen Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Türkiye ile Almanya'nın aynı kategoride değerlendirilmesinin doğru olmadığını savundu. 

Yeşil Ekonomi'nin haberine göre, Alman heyetini kabul eden Kurum, Türkiye'nin Paris Anlaşması'nı imzaladığını ancak bunun henüz mecliste kabul edilmediğini hatırlattı.

Türkiye'nin Paris Anlaşması'ndaki gelişmiş ülkeler kategorisinde olmaması gerektiğini vurgulayan Kurum, bu durumun bazı fonlardan yararlanmalarını engellediğini belirtti.

Bakan, “Önümüzdeki dönemde gerçekleşecek Polonya’daki taraflar konferansında, gelişmiş ülkeler kategorisinden çıkmayı talep edeceğiz” dedi.

Paris İklim Anlaşması, Kyoto Sözleşmesi'nin yerine 2015 yılında 194 ülke ve AB tarafından imzalanmıştı. 

Anlaşmayı henüz meclislerinde onaylamayan 16 ülke ise şunlar: Türkiye, Angola, Ekvator Ginesi, Eritre, Gine-Bissau, Güney Sudan, Irak, İran, Kırgızistan, Lübnan, Libya, Özbekistan, Rusya, Surinam, Umman ve Yemen.

 

HABERE YORUM KAT
1 Yorum