BIG Parti, milletvekili çıkaramadı

BIG Parti, milletvekili çıkaramadı

Almanya'da muhafazakar Türklerin öncülüğünde kurulan BIG Parti, AP seçimlerinde 70 bin oy alarak milletvekili çıkaramadı. Parti yöneticileri kendilerini desteklemeyen AKP'nin Avrupa kolu UID'e (UETD) sitem etti.

BERLİN - Yönetiminde Türklerin olduğu ve listede Türk ve göçmenlere de yer veren Yenilik ve Adalet Birliği (BIG) partisi, Avrupa Parlamentosu seçimlerinde yüzde 0,2 oy aldı ve milletvekili çıkarmadı.

Yaklaşık 70 bin oy alan BIG, milletvekili çıkarabilmek için 140 bin oya ihtiyaç duyuyordu. 

Öte yandan, sonuçların açıklanmasının ardından sosyal medya hesabından bir video yayımlayan parti, bir göçmen partisinin ilk kez Avrupa Parlamentosu seçimlerine katılma hakkı elde ettiğini ve bunun bir başarı olduğunu savundu.

UID'e destek sitemi

Parti yöneticileri ise sosyal medya hesaplarından yayımladıkları mesajlarda, oy kullanmayan seçmenlere ve AKP'nin Avrupa kolu UETD'ye (Yeni adıyla UID) sitem ettiler.

Ahmet Aksoy isimli partili, sosyal medya hesabından paylaştığı mesajda, "Hiç boşuna dövünüp üzülmeyelim. Müslümanın en büyük düşmanı yine müslümanlar. Destek olmak yok, köstek olmak çok. Kimse kimsenin ilerlemesini istemiyor. Evet UETD (uid) Genel Başkanı Bülent Bey sizi de tebrik ediyorum sizin desteklediğiniz partiler Avrupa Parlamentosu'nda. Fakat Müslümanların ve Türklerin desteklediği BİG Partisi Avrupa Parlamentosuna 1 vekil bile gönderemedi" ifadesini kullandı.

BIG Parti Genel Başkanı Haluk Yıldız da, Aksoy'un bu mesajını şahsi sosyal medya hesabından paylaştı.

HABERE YORUM KAT