Berlin'de Türk derneğine saldırı

Berlin'de Türk derneğine saldırı

Berlin'de Ramazan ayında erken oruç açmaya yönelik imsakiye dağıtan Türk Eğitim Derneği'ne saldırı düzenlendi.

BERLİN - Berlin'de bulunan Türk Eğitim Derneği'ne saldırı düzenlendi. Reuter Caddesi'nde Kuran Kursu ve kütüphane olarak kullanılan binada 20 bin avroluk maddi hasar ortaya çıktı. Saldırganların binanın önüne "Afrin için ayağa kalk" yazmaları, terör örgütü PKK bağlantılı grupları baş şüpheli konumuna getirdi. 

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYINIZ

Dernek, Ramazan ayında Mekke'deki oruç açma saatlerini referans alarak Diyanet'in açıkladığı iftar saatlerinden daha erken oruç açılmasına ilişkin imsakiye dağıtmıştı.

Saldırıyla ilgili ARTI49'a konuşan Dernek Başkanı Rüştü Kam, saldırının dini motifli olduğunu düşünmediğini belirterek, "Öyle bir şey olacak olsaydı, Ramazan ayında olurdu. Kapının önüne Afrin'le ilişkili yazılar yazmışlar. PKK veya bağlantılı gruplar yapmış olabilir. Biz bunu Cumhurbaşkanı'nın Berlin ziyareti öncesinde bir provokasyon girişimi olarak görüyoruz" dedi.

20180920_2_32457086_37373164_web.jpg

Kitaplar zarar görmedi

Geçtiğimiz yıl Almanya'da yabancılara yönelik 600'ün üzerinde saldırı olduğunu hatırlatan Kam, "O yazıyı oraya yazdılar mı, yazdırdılar mı, bilemiyoruz. Yangını yukarıdaki komşularımız görüp hemen söndürmüşler. Yani söndürenler Alman. İçeride 9 bin kitap vardı. Allah muhafaza yangın içeriye sıçrasaydı bu kütüphane yok olacaktı. Burası Almanya'nın ilk Türkçe kütüphanesi" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT