Berlin'de polisten havai fişek operasyonu

Berlin'de polisten havai fişek operasyonu

Berlin polisi, havai fişek satan dükkanları kontrol etti. Polis söz konusu kontroller esnasında Patlayıcı Maddeler Yasası'na aykırı yedi suç tespit etti.

Berlin polisi, Neukölln'ün kuzeyindeki asayiş bürosuyla birlikte yılbaşı gecesi havai fişek satan 42 dükkanı kontrol etti. Polis memurları dükkanlarda yasa dışı havai fişek ve roketlerin de satıldığına dair şüpheleri araştırıyordu.

High-Deck-Siedlung'da, Planetenstraße'de, Treptower Straße'de ve Sonnenallee'de yapılan kontroller sırasında polis Patlayıcı Maddeler Yasası'na aykırı yedi suç tespit etti. Suçların ayrıntıları henüz bilinmiyor. Baskına CDU'lu belediye meclis üyesi Gerrit Kringel de eşlik etti.

Roket ve havai fişek satışı Perşembe sabahı başladı. Dükkanların önünde zaman zaman uzun kuyruklar oluştu. Doktorlar, pirotekniklerin dikkatsizce kullanılması halinde ciddi yaralanmalar olabileceği konusunda uyarıyor. Yılbaşı gecesi Berlin'de çok sayıda polis ve itfaiye görev yapacak. Sadece itfaiye yılbaşı gecesi personel sayısını üç katına çıkaracak.

ARTI49

HABERE YORUM KAT