Alman polisi olası ayaklanmalardan korkuyor: Bize saldırmayın

Alman polisi olası ayaklanmalardan korkuyor: Bize saldırmayın

Almanya'da polis, yılbaşı akşamı meydana gelebilecek olası ayaklanmalar konusunda endişeli. Geçtiğimiz yıllara göre daha fazla satılan havai fişeklerin, kendilerine karşı bir silaha dönüşebileceği ihtimali üzerinde duruyorlar.

Almanya'da yılbaşı gecelerinin vazgeçilmezi görülen havai fişekler, bu yıl da kullanılacak.

Alman haber kaynaklarının aktardığına göre, bu yıl, geçtiğimiz yıllara oranla daha fazla havai fişek satışı gerçekleşti. Havai fişek satış noktalarında, Alman vatandaşlarının saatlerce sıra beklediği ve havai fişeklere büyük ücretler ödedikleri belirtiliyor.

Polis ve itfaiye ise bu konuda endişeli...

VİDEO HAZIRLADILAR

Berlin polisi ve itfaiyesi tarafından ortak hazırlanan bir video, sosyal medyada dolaşıma sokuldu. Videoda, havai fişeklerin kötü amaçlarla kullanımına karşı yurttaşlar uyarılırken, "Birlikte harekete geçiyoruz. Yılbaşı gecesini güvenle kutlayabilmeniz için. Ve bize ihtiyacınız olursa size yardım etmek için" ifadeleri kullanıldı.

Dün yayınlanan videoda, "Lütfen işimize saygı gösterin. Bize yeterince yer verin. Ve talimatlarımıza uyun. Bize saldırmayın. Bizi havai fişeklerle, roketlerle ya da alarm silahlarıyla vurmayın. Suç işlerseniz, birkaç yıl hapis cezasıyla karşı karşıya kalabilirsiniz" denildi.

Sosyal medya platformu X üzerinden de yayınlanan videonun sonunda, "Geleceğinizi mahvetmeyin. Ve bize saygı gösterin. Siz ve aileleriniz için orada olan insanlara" denildiği görüldü.

YASAK BÖLGELER BELİRLENDİ

Polis, yılbaşı gecesi havai fişek atılmayacak bölgeleri ise önceden belirledi. Buna göre; Alexanderplatz'da, Schöneberg'deki Steinmetz mahallesinde ve Sonnenallee'nin bir kısmı ile bitişiğindeki ara sokaklarda havai fişek kullanımı yasak olacak. Yasak, yılbaşı gecesi saat 6'dan yılbaşı günü sabah 6'ya kadar geçerli olacak.

YASA DIŞI GÖSTERİ İHTİMALİ

Alman polisi, satın alınan havai fişeklerin, yılbaşı gecesi yasa dışı gösterilerde kullanılabileceği ve polise karşı bir saldırı aracına dönüşebileceği ihtimali üzerinde de duruyor. Polis meslek örgütleri, devletin yetkili makamlarını da bu konuda gerekli tedbirlerin alınması yönünde uyarıyor.

İLGİLİ HABERLER:

ARTI49

HABERE YORUM KAT