Berlin'de kısa aralıklarla çok sayıda araç alev aldı: Kundaklama olabilir

Berlin'de kısa aralıklarla çok sayıda araç alev aldı: Kundaklama olabilir

Almanya'da başkent, dün gece hareketli saatlere sahne olurken, ardı ardına gelen araç yangını ihbarları da polis ekiplerini harekete geçirdi.

Almanya'nın başkenti Berlin'de, kısa aralıklarla çok sayıda araç alevler içinde kaldı. İtfaiye ekipleri yangınlara müdahale ederken, polis "kötü niyetli kişi ya da kişilerce, araçların kundaklandığı" şüphesi üzerinde duruyor.

Dün gece saatlerinde, Mitte'deki Holzmarktstraße'de bir aracın alev aldığını gören mahalle sakinleri, itfaiye ve polise haber verdi.

Gece yarısından sonra gelen ihbarlarla harekete geçen polis ekipleri, bir araçta çıkan yangının, yakınındaki üç araçta daha hasara neden olduğunu belirledi. İtfaiye tarafından yapılan açıklamada da gece yarısından sabaha karşı 4 sularına kadar toplamda 9 araç yangınına müdahale edildiği belirtildi.

Polis raporlarına göre yangınlarda yaralanan olmazken, yangınların genellikle bir araçta başladığı ve diğer araçlara sıçrayarak hasar verdiği kaydedildi.

Yaklaşık 4 bin 500 polisin görev yaptığı ve oldukça gergin bir yılbaşı gecesi geçiren Berlin'de, ansızın çıkan araç yangınlarının nedenleri araştırılıyor.

Polis, olayla ilgili başlatılan soruşturmayı sürdürüyor.

ARTI49

HABERE YORUM KAT