Berlin'de kabus anları son anda önlendi

Berlin'de kabus anları son anda önlendi

Berlin'de şüpheli davranışlar sergileyen grubun, saldırı hazırlığında olduğu ortaya çıktı.

Almanya'da yılbaşı gecesi eğlenceli saatlere sahne olurken, şehrin "karanlıkta kalan" sokaklarında da tersi yönde bir rüzgar esiyordu. Ülkenin farklı şehir ve kentlerinde yoğun güvenlik önlemleri alan polis, yüzlerce şüpheliyi gözaltına aldı.

Yasa dışı havai fişek gösterileri ve havai fişekli saldırılar nedeniyle çok sayıda Alman vatandaşı yaralanırken, polis bazen önleyici, bazen de suç üstü gözaltılar yaptı. Polisiye vakaların en yoğun yaşandığı şehirlerden biri de Berlin oldu.

"BERLİN İÇİN NORMAL"

Berlin polisi, yılbaşı öncesi karar altına alınan önleyici tedbirler kapsamında, 100'ün üzerinde kişiyi gözaltına aldı. Şehirde, yasa dışı havai fişekli saldırılar nedeniyle çok sayıda kişi yaralanırken, yaralılar arasında itfaiyeci ve polisler de yer aldı. Saldırıların bilançosu henüz yayınlanmadı. Yetkililer tarafından yapılan açıklamada, "saldırıların normal karşılandığı" belirtildi.

Gece saatlerinde tehlikeli sonuçlar doğurabilecek olası bir saldırı da Berlin polisi tarafından son anda engellenmiş oldu.

GÖZALTINA ALINDILAR

Başkentin Neukölln ilçesinde şüpheli davranışlar sergileyerek dikkat çeken bir grubun fark edilmesi üzerine harekete geçen polis ekipleri, şüphelilerin yasa dışı bir gösteri hazırlığında olduklarını belirledi. Grubun, çok sayıda "molotof kokteyli" hazırladığı ve yanlarında taşıdıkları ızgara çakmaklarıyla, benzin dolu şişeleri ateşe vererek, çevreye zarar verme amaçlarının olduğu anlaşıldı.

Bir kasa molotofa el koyan polisler, şüphelileri gözaltına aldı.

ARTI49

HABERE YORUM KAT