Bebek bezine altın saklayan Türk aile yakalandı

Bebek bezine altın saklayan Türk aile yakalandı

Almanya'nın Frankfurt Havalimanı'nda, altınları bebek bezine gizleyen Türk ailenin gümrükte yakalandığı açıklandı.

FRANKFURT - Türkiye'den gelen bir uçakla Almanya'nın Frankfurt şehrine yolculuk yapan Türk aile, Alman gümrük yetkilileri tarafından yapılan aramada, gümrük limitlerinin üzerinde altınla yakalandı. Havalimanı gümrüğünden yapılan açıklamada, 20 Eylül'de yapılan rutin kontrolde, bebek bezinin içine gizlenen altın ele geçirildiği belirtildi. 

Ailesi ile birlikte yolculuk yapan 23 yaşındaki Türk kadının bagajının aranması esnasında, çocukları için aldığı 2 küçük altından ve sigaradan başka gümrük bildirimi yapacak bir ürün olmadığını söylemesine rağmen, omuz çantasında bir bebek bezi bulunduğu belirtildi. 

Altınların değerinin 1700 avro üzerinde olduğunu kaydeden yetkililer, bu durumda havalimanındaki kırmızı gümrük kapısına gidilerek bildirimde bulunulması gerektiğini hatırlattılar. 

Altınları kasıtlı olarak gizlemeye çalışan genç kadına ise vergi cezası kesileceği, bu nedenle altınlara havalimanında delil olarak el konulduğu ifade edildi.

Yetkililer, 15 yaşından küçükler için 175, büyükler içinse 430 avroya kadar altın ve benzeri mücevherata izin verildiğini ancak bunun üzerindeki değerli eşyaların Almanya'ya girişte gümrüğe beyan edilmesinin gerektiğini, aksi halde yapılacak olan 'Ben bilmiyordum' açıklamasının, cezadan kurtulmaya yetmeyeceğini belirttiler.

 

HABERE YORUM KAT