Bayer Leverkusen–Bayern Münih maçında 2 penaltı yoktan ‘VAR’ oldu

Bayer Leverkusen–Bayern Münih maçında 2 penaltı yoktan ‘VAR’ oldu

Almanya Birinci Futbol Ligi’nde (Bundesliga) Bayern Münih, deplasmanda Bayer Leverkusen’e 2-1 yenildi. Maçın bütün seyrini ise Bayer Leverkusen forması giyen Adli’nin gördüğü iki sarı kart değiştirdi…

Bayer Leverkusen’in Bundesliga’nın 25. haftasında BayArena’da konuk ettiği Bayern Münih, 22. dakikada Joshua Kimmich’in attığı golle ilk yarıyı 1-0 önde tamamladı. Çekişmeli geçen ikinci yarıda Bayer Leverksen 55. ve 73. dakikalarda iki penaltı kazandı. Ev sahibi ekip Arjantinli futbolcu Exequiel Palacios’un iki penaltıyı da gole çevirmesiyle 2-1 öne geçti.

Adli'nin hakemle imtihanı

Maçın tüm seyrini değiştiren gelişmeler Bayer Leverkusen forması giyen Amine Adli’nin iki kez gördüğü sarı kartlar oldu.

Ceza sahası içerisinde Pavard'ın müdahalesi sonrası yerde kalan Amine Adli'ye hakem Stieler, aldatmaya yönelik hareketten dolayı sarı kart çıkarttı. Adli bu karara inanamadı ve müdahale sonrası ayağından çıkan kramponunu yere fırlattı.

Daha sonra bu sefer de 73. dakikada ceza sahasında yine Adli yerde kaldı ve hakem Tobias Stieler yine aldatmaya yönelik hareketten sarı kart gösterdi. 22 yaşındaki futbolcu gülerek karşılık verirken VAR yeniden hakem Stieler'i uyardı ve pozisyonu izlemeye davet etti. Alman hakem tekrar penaltıya hükmetti ve yine sarı kartı iptal etti. Tekrar sahneye çıkan Arjantinli Palacios'un attığı golle skor 2-1'e geldi.

 

HABERE YORUM KAT