Bavyera'yı fırtına vuracak

Bavyera'yı fırtına vuracak

Perşembe günü Bavyera'nın bazı bölgelerinde gök gürültülü fırtına, şiddetli yağmur ve dolu yağacak.

Perşembe günü Bavyera'yı bir kez daha şiddetli gök gürültülü fırtınalar vurabilir. Alman Hava Durumu Servisi (DWD) bu sabahtan itibaren yaptığı tahminlerde bu konuda uyarıda bulunuyor. Bazıları şiddetli olan gök gürültülü fırtınaların sabahtan itibaren Alpler'den Bavyera'ya yayılması ve özellikle güneyin şiddetli sağanaklarla sarsılması muhtemeldir.

DWD, şiddetli yağmurun (birkaç saat içinde metrekareye maksimum 40 ila 60 litre arasında) özellikle Swabia, Yukarı Bavyera ve daha sonra Orta Franconia'ya düşmesini bekliyor. Buna daha küçük dolu fırtınaları ve saatte 70 km'ye varan şiddetli rüzgarlar eşlik edecek.

GÖK GÜRÜLTÜLÜ FIRTINALAR OLACAK

Bununla birlikte, Kuzey Bavyera'da da Cuma gününe kadar gece boyunca hava rahatsız edici olabilir. Gökyüzündeki türbülans hafta sonuna kadar büyük ölçüde azalmadan önce Cuma günü Alplerin kenarında da gök gürültülü fırtınalar olacak. Bunun yerine, 17 ila 22 derece arasında sıcaklıklarla birlikte bulut ve güneş ışığı karışımı olacak.

Sadece Çarşamba gecesi Bavyera'nın kuzey ve doğusunda fırtınalar bodrumları ve sokakları sular altında bıraktı. Bir polis sözcüsüne göre, sadece Yukarı Franconia'da 60'tan fazla ihbar yapıldı. Fırtınadan özellikle Bamberg ve çevresi etkilendi. Polise göre, hava koşullarıyla ilgili yaklaşık on kaza da meydana geldi. Kimse ciddi şekilde yaralanmadı.

Polis, Yukarı Pfalz'da yaklaşık 20 çağrı yapıldığını bildirdi. Bir polis sözcüsü, özellikle itfaiyenin devrilen ağaçlar, sular altında kalan sokaklar ve su basan bodrumlar nedeniyle çağrıldığını söyledi. Amberg-Sulzbach bölgesindeki Kastl belediyesinde su kütleleri arabaların caddelerde sürüklenmesine ve insanların evlerinde mahsur kalmasına neden oldu. Olayda yaralanan olmadığı bildirildi.

ARTI49

HABERE YORUM KAT