'Başka Mehmetler ölmesin'

'Başka Mehmetler ölmesin'

Almanya'nın Kuzey Ren Vestfalya Eyaleti Gelsenkirchen şehrinde 5 Ocak akşamı polis kurşunu ile ölen Mehmet Bulgu'nun cenazesi İstanbul'a getirildi. 

İSTANBUL - Almanya'nın Gelsenkirchen kentinde polis kurşunuyla hayatını kaybeden Mehmet Bulğu'nun cenazesi Türkiye'ye getirildi. 

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYINIZ

"Katil Almanya" sloganları atıldı

Mehmet Bulğu'nun yakınları, burada "Katil Almanya" şeklinde slogan atarak, Alman polisine tepki gösterdi. 

Bulğu'nun yeğeni Resul Bulğu gazetecilere yaptığı açıklamada, amcasının öldürülmesinin yetkili makamlarca araştırılıp olayın aydınlatılmasını istedi. 

"Başka Mehmetler ölsün istemiyoruz"

Resul Bulğu, "Yetkili makamlar lütfen bize yardımcı olsunlar. Gerçekten başka Mehmetler ölsün istemiyoruz." dedi. 

Mehmet Bulğu'nun tabutu cenaze aracına konularak, Çekmeköy Mezarlığı morguna götürüldü.

Bulğu'nun cenazesi, yarın Yenidoğan Yunus Emre Camisi'nde kılınacak namazın ardından Yenidoğan Mezarlığı'na defnedilecek.

20200108_2_40232965_51031841_web.jpg

"Sadece Allah-u Ekber dedi, diye savunuyorlar kendilerini"

Mehmet Bulgu'nun ablası Nurten Kılıç, "Acıdan başka bir şey hissetmiyoruz gerçekten de. Sadece vahşet, insanlık dışı bir şey. İnsan hakları var diyorlar ama maalesef yok. Sadece Müslüman diye öyle öldürülmesi bizi parçaladı. Hiçbir suçu yoktu. Sadece Allah-u Ekber dedi, diye savunuyorlar kendilerini. Tam olarak yanında olmadığım için bir şey söyleyemem" dedi.

"Havaya ateş etseler kardeşim dururdu"

Mehmet Bulgu'nun ağabeyi Ahmet Bulgu, polisin kardeşine 1 değil, 4 kurşun sıktığını söyledi. Ahmet Bulgu, "Kardeşim Almanya'ya 19 yaşında geldi. 5 evladı vardı. Kardeşimin kimseye saldıracak durumu yoktu. Havaya ateş etseler zaten dururdu. Ama tam 4 kurşun sıkmışlar. Avukat tuttum. Kardeşimi vuran polisten şikayetçiyim. Olayın aydınlığa kavuşmasını bekliyoruz. Kardeşimin cenazesini İstanbul'a getireceğiz. Kardeşim hakkında çeşitli iddialar ortaya attılar. Şu an kesin olarak kimsenin bildiği bir durum yok. Şahit arıyorlar" dedi.

"Kardeşim suçsuz yere öldü"

Kardeşinin suçsuz yere vurulduğunu ifade eden Mehmet Bulgu, "Polis, kardeşimi öldürmek yerine ayağına veya havaya ateş açabilirdi. Kardeşim suçsuz yere öldü. Evinde arama yapmışlar ama hiç bir şey bulamamışlar" ifadelerini kullandı.

Almanya Polisi ise Ahmet Bulgu'nun karakolun önünde bulunan devriye arabasının önüne atlayıp sopa ile arabaya vurduğunu, polisin "dur" ihtarına rağmen bıçakla polislere saldırdığını açıklamıştı.

cinayet.png

HABERE YORUM KAT