Bakım gereçlerine 4 bin avroya kadar destek

Bakım gereçlerine 4 bin avroya kadar destek

AOK Hessen Etnik Pazarlama Uzman Koordinatörü Necati Şuözer, bakıma muhtaç kişilerin ihtiyaç duyduğu araç gereçlerle ilgili destekler hakkında bilgi verdi.

NECATİ ŞUÖZER - Bakım için kullanılan yardımcı araç ve gereçler hakkında sıkça gelen sorulara bu yazıyla yanıt vermek istiyorum.

Yatağı koruyan emici bezler, dezenfektan gibi yardımcı sarf malzemelerini, tek kullanımlık eldiven, ağız maskesi veya koruyucu önlük gibi koruyucu giysilerin masraflarına ayda 40 avro tutarına kadar katılıyoruz.

Ben oturmuş olduğum evin veya dairenin banyosunu engelli olan kişinin durumuna göre yaptırayım ve 4 bin avroya kadar olan miktarı bana ödeyin sorusu çok geliyor. Öncelikle kirada oturuyorsanız, ev sahibinin onayını almak zorundasınız, daha sonra bağlı bulunmuş olduğunuz bakım sigortası kurumuna yazılı olarak başvurmalısınız. Maddi desteğin verilmesi ile ilgili olan yol haritasını bakım sigortası size sunar ve bu çerçeve dahilinde hareket etmeniz sizin faydanıza olur.

Evdeki yapısal değişiklikler için katkı payları

Oturulan çevrenin daha uygun hale getirilmesine yönelik önlemleri eğer bu yapısal değişiklikleri, 

- Evdeki bakım sadece bunlarla mümkün olduğunda,

- Daha bağımsız bir yaşam sağladıklarında,

- Evdeki bakımı ciddi ölçüde kolaylaştırdıklarında maddi olarak desteklemekteyiz.

Yapısal önlemler arasında örneğin tekerlekli sandalye için kapıların genişletilmesi, sabit rampa yapımı veya banyonun bakıma uygun şekilde yapısal olarak değiştirilmesi sayılmaktadır. Katkı payımız 4 bin avroya kadardır.

AOK önerisi

Bakıma muhtaç kişinin bakımının kolaylaştırılması veya şikayetlerinin azaltılmasına katkıda bulunabilen veya ona daha bağımsız bir yaşam sağlayan bütün yardımcı araçların masraflarını üstlenmekteyiz. Bunların arasında örneğin bakım yatağı da bulunmaktadır.

Bu hizmetlerden sadece bakıma muhtaçlık durumu onaylanmış kişiler istifade edebilirler.

HABERE YORUM KAT