Bahçeli'den Almanya'ya İsrail atarı: ''Feci bir sapma hali''

Bahçeli'den Almanya'ya İsrail atarı: ''Feci bir sapma hali''

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli grup toplantısında yaptığı açıklamalarda ''Almanya Başbakan'ı tarihin ve insani değerlerin yanlış tarafındadır.'' ifadelerini kullandı.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin TBMM Grup Toplantısı'na katılarak konuşma yaptı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın geçtiğimiz günlerde Almanya ziyareti hem Alman hem Türkiye basınında gündem olmuştu.

Erdoğan Scholz'la düzenlediği ortak basın toplantısında ''Ben rahat konuşuyorum. Çünkü bizim İsrail'e borcumuz yok. Borçlu olanlar rahat konuşamıyor." ifadelerini kullanmıştı.

Gündemle ilgili değerlendirmelerde bulunan Bahçeli de İsrail-Gazze çatışmasında Almanya'ya yüklendi.

Bahçeli yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

''İsrail'in soykırım suçuna sessiz kalanlar, bununla da yetinmeyip 46 gündür süre gelen devlet terörünü görmezden gelenler inanıyorum ki bir gün insanlık vicdanında mahkum olacaktır, maalesef Almanya'da bu kategoridedir.

Çok şükür bizim geçmişimizin hiçbir sayfasında; gaz odalarının caniliği, toplama kamplarının lekesi holokost felaketinin izi yoktur. Almanya Başbakan'ı tarihin ve insani değerlerin yanlış tarafındadır. İsrail faşizmine, soykırımına ilik nakli yapması feci bir sapma halidir.''

NETANYAHU'DAN HOLOKOST HATIRLATMASI

Almanya Başbakanı Olaf Scholz geçtiğimiz haftalarda temaslarda bulunmak üzere İsrail'e gitmişti ve İsrail Başbakanı Netanyahu yaptıkları baş başa görüşme sonrasında ortak basın toplantısı düzenlemişti

Netanyahu, Hamas'ın İsrail'e saldırısını Holokost'tan bu yana Yahudilere karşı işlenen en büyük suç olarak nitelendirdi ve basın toplantısında yaptığı açıklamada ''Dünya nasıl Nazileri yenmek için birleştiyse, şimdi de bir arada durmalı.'' ifadelerini kullanmıştı.

ARTI49
Fotoğraf:AA

HABERE YORUM KAT
2 Yorum