Baerbock'dan İsrail'e çağrı

Baerbock'dan İsrail'e çağrı

Almanya Dışişleri Bakanı Annalena Baerbock, İsrail'e, Gazze'deki sivillerin korunması çağrısında bulundu.

İsrail-Filistin çatışması devam ederken Almanya Başbakanı Olaf Scholz yaptığı açıklamalarda İsrail'e olan desteğini her defasında dile getiriyor.

Scholz birçok defa ''İsrail'in kendini savunma hakkı var'' ifadelerini kullanmıştı.

Çatışmanın ilk gününden bu yana Almanya'da; Berlin'deki okullarda Filistin'i sembolize eden kıyafet ve stickerlerın yasaklanması, Almanya’da Filistin’e destek yürüyüşlerine izin verilmemesi, Filistinli yazar Adania Shibli için Frankfurt Kitap Fuarı ve Avrupa Yayıncılar Federasyonunca düzenlenecek ödül töreninin iptal edilmesi, Mainz 05’in Filistin'e destek veren sosyal medya paylaşımı nedeniyle futbolcusu Anwar El Ghazi'yi kadro dışı bırakması ve Hamas’a destek verenlerin sınır dışı edilmesi gibi birçok olay gerçekleşti.

Almanya'da bu sabah ülke çapında düzenlenen operasyonla yüzlerce polis memuru İslami derneklere baskın düzenledi. Hamburg merkezli operasyon Aşağı Saksonya, Hessen, Baden-Württemberg, Bavyera, Berlin ve Kuzey Ren-Vestfalya'da gerçekleşti.

BAERBOCK ''SİVİL KORUMASINA'' DİKKAT ÇEKTİ

Almanya Dışişleri Bakanı Annalena Baerbock, İsrail'e, Gazze'deki sivillerin korunması çağrısında bulundu.

Baerbock, başkent Berlin'de, Bulgaristan Dışişleri Bakanı Mariya Gabriel ile ortak basın toplantısı düzenledi.

Almanya Dışişleri Bakanı Baerbock, "İsrail, Hamas'a karşı kendini savunurken Gazze'deki sivillerin korunmasına daha fazla özen göstermekle yükümlüdür." dedi.

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyinde dün kabul edilen "Gazze Şeridi'nde çatışmalara acil ve uzatılmış ara verilmesini" içeren karara atıfta bulunan Baerbock, tüm tarafların bu kararı hızla uygulamak zorunda olduğunu ifade etti.

"Hamas artık aralarında kadın, çocuk ve yaşlıların da bulunduğu rehineleri serbest bırakmalı" diyen Baerbock, bunun "derhal ve ön şartsız" yapılması gerektiğini dile getirdi.

Baerbock, İsrail'in Gazze'deki durumu yürütme şeklinin, "İsraillilerin ve Filistinlilerin bir gün güven, barış ve özgürlük içinde, iki devlet halinde yaşayabilmeleri için bölgede kalıcı barış ihtimalini de belirleyeceğini" sözlerine ekledi.

Fotoğraf:AA

HABERE YORUM KAT