'Avusturya'nın yanlıştan dönmesini bekliyoruz'

'Avusturya'nın yanlıştan dönmesini bekliyoruz'

Başbakan Yıldırım, Avusturya'nın camileri kapatması ve bazı din adamlarını sınırı dışı etmesine ilişkin "Bu yanlıştan Avusturya hükümetinin vazgeçmesini bekliyoruz" dedi. 

İZMİR - İzmir'de dün Sabuncubeli Tüneli başta olmak üzere 5 projenin açılış törenine katılan Başbakan Yıldırım, bugün sabah saatlerinde Bulgaristan Başbakanı Boyko Borisov ile Kaya Termal Otel'de bir araya geldi.

Başbakan Yıldırım, "Avusturya'nın camileri kapatmasının, din adamlarını sınırı dışı etmesinin, medeniyetler arası uyum için büyük tehdit olduğunu iletmek isterim. Bölgemizin barışa ihtiyacı var. Radikal söylemlerle Avrupa değerleri hiçbir zaman istediğimiz noktaya gelemez. Bu yanlıştan Avusturya hükümetinin vazgeçmesini bekliyoruz" dedi. 

BAŞBAKAN'DAN AVUSTURYA'YA TEPKİ: BÜYÜK TALİHSİZLİK

Başbakan Binali Yıldırım, şunları söyledi:

"İfade ettiğiniz gibi AB, maalesef göçmen politikası konusunda Türkiye ile olan anlaşmasını gereği gibi uygulamıyor ve bu konuda da Türkiye hala büyük bir fedakarlık yapmaya devam ediyor. Türkiye'nin yaptığı bu fedakarlığı bir an önce dostlarımızın görmelerini bekliyoruz. Türkiye’nin AB hedefi, üyelik hedefi devam ediyor; ama bu sadece Türkiye'nin yapacağı bir şey değil. AB'nin bu konudaki kafa karışıklığını bir an önce bitirmesi gerekiyor. Bulgaristan ile ikili ilişkilerin AB'ye örnek olmasını diliyoruz. Avusturya'nın camileri kapatmasının, din adamlarını sınırı dışı etmesinin, medeniyetler arası uyum için büyük bir tehdit olduğunu bu vesileyle iletmek isterim. Bölgemizin barışa ihtiyacı var. Radikal söylemlerle Avrupa değerleri hiçbir zaman istediğimiz noktaya gelemez. Bu yanlıştan Avusturya hükümetinin vazgeçmesini bekliyoruz. Dönem başkanlığını devralması öncesinde büyük bir talihsizlik olarak düşünüyorum."

 

HABERE YORUM KAT