Avusturya'da yeni parti kuruldu

Avusturya'da yeni parti kuruldu

Avusturya'da bir grup Türk'ün öncülüğünde Geleceğin Sosyal Avusturyası (Soziales Österreichs der Zukunft - SÖZ) adlı parti kuruldu.

VİYANA (AA) - Türk kökenli Avusturyalıların faaliyet gösterdiği Gemeinsam für Wien (Viyana için Birlik), Neue Bewegung für Österreich Wien (Avusturya için Yeni Hareket Viyana) ve Bewegung Mehr Österreich (Güçlü Avusturya Hareketi) oluşumlarının birleşmesiyle oluşan SÖZ Partisi, ülkede siyasetin merkezine taşınan yıkıcı aşırı sağ söylemle mücadele başta olmak üzere mevcut siyasi partilerde temsil edilmediği düşünülen çeşitli sosyal sınıflara ait grupların sesi olmayı hedefliyor.

Viyana’da düzenlenen basın toplantısıyla tanıtılan SÖZ Partisi’nin Genel Başkanı Hakan Gördü, partinin kuruluş süreci ve hedeflerini anlattı. Gördü, partinin ülkede çeşitli alanlarda faaliyet gösteren “ilerici siyasi oluşumların” bir araya gelmesiyle kurulduğunu belirterek, hedeflerinin öncelikli olarak 2020’de yapılacak Viyana Belediyesi seçimlerine katılmak olduğunu ancak ulusal çapta yapılacak seçimlere de katılmayı planladıklarını söyledi.

 

HABERE YORUM KAT