Avusturya'da 'teröre tepki' yürüyüşü

Avusturya'da 'teröre tepki' yürüyüşü

Avusturya'nın başkenti Viyana'da toplanan yaklaşık 5 bin kişi, teröre karşı yürüdü.

VİYANA - Avusturya'nın başkenti Viyana'da toplanan yaklaşık 5 bin kişi, PKK ve  IŞİD terörüne tepki için yürüdü.

Sivil toplum örgütlerinin oluşturduğu "Terör Karşıtları İnisiyatifi", Türkiye'deki PKK ve IŞİD saldırılarını protesto etmek için üzere yürüyüş düzenledi. Ellerinde Türk bayrakları taşıyan yaklaşık 5 bin kişi, Heldenplatz Meydanı'ndan toplandı.

PKK ve IŞİD terörüne tepki gösteren eylemciler, üzerinde "IŞİD, İslam karşıtı bir projedir", "PKK ve IŞİD eşittir terör", "Uyanın artık, terörü durdurun", "PKK ve DAEŞ suçsuz insanları öldürüyor", "Avusturya, PKK terörüne gözlerini kapatıyor", "Uyuşturucu ve terör eşittir PKK", "Teröre karşı tek ses, tek yürek" yazan pankartlar açtı.

Eylemciler arasında, üzerinde IŞİD sembolleri taşıdığı iddia edilen bir kişi, polisler eşliğinde alandan uzaklaştırıldı.

50 metrelik Türk bayrağı açıldı

Avusturya Meclisi'nde terör örgütü PKK'ya destek veren milletvekillerine tepki gösteren eylemciler, yaklaşık 50 metrelik Türk bayrağı açtı.

Terör örgütü karşıtı slogan atarak yürüyüşe geçen grup, terörle mücadelede hayatını kaybeden şehitleri temsilen Türk bayrağına sarılı tabutu Cumhurbaşkanlığı önüne bıraktı.

HABERE YORUM KAT