Avrupa'daki insanlarımız sağduyulu olmalı

Avrupa'daki insanlarımız sağduyulu olmalı

PKK/PYD yandaşları Avrupa genelinde eylem yapıyor. Avrupa'daki yurttaşlarımız provokasyona gelmemeli, gösterilere fiziksel veya sözlü müdahalede bulunmamalı.

OKTAN ERDİKMEN - Türk ordusunun Afrin’de başlattığı operasyonun ardından Avrupa genelinde eylemler yapılıyor. PKK/PYD/YPG yandaşları, bir taraftan operasyonun çok başarısız olduğu yönünde propaganda yaparken, diğer taraftan tüm dünyada sokağa çıkıp Türk ordusunun durdurulmasını istiyorlar.

Avrupa’da yaşayan 5,6 milyon Türkiye kökenli insan da bu gerilimden etkileniyor. Geçtiğimiz birkaç gün içerisinde Almanya’da Minden ve Leipzig şehirlerinde 2 ve Hollanda’da da 1 camiye PKK’lılar tarafından taşlı - boyalı saldırı düzenlendi. Maskeli saldırganlar caminin camlarını kırdılar, duvarlara PKK/YPG yazıp kaçtılar.

Diğer taraftan Hannover Havalimanı’nda Türkiye’den gelen uçakların geldiği alanda bir provokasyon yapıldı. Ellerinde YPG flamaları olan bir grupla, yolcular arasında arbede yaşandı. 

PKK, Avrupa’da da ciddi tehlike yaratmaya başladı. Bunu güvenlik birimleri yakından izliyor. Terör örgütü yandaşı kurumlara olan baskı arttırıldı. Eylemlerde Öcalan posteri ve PKK flaması açmak yasak. Polis bu konuda taviz vermiyor.

Böyle bir eylemle karşılaşıldığı takdirde, yasa dışı Öcalan posteri ve PKK flaması açıldıysa güvenlik güçlerine haber vermekle yetinilmeli. Terör örgütü destekçilerine, hiçbir şekilde sözlü veya fiziki müdahalede bulunulmamalı. Terörün amacı zaten kaos yaratmak, şehirleri yaşanmaz hale getirmektir. Örgüt yandaşları, Türk vatandaşlarının karşılık vermesi üzerine kasıtlı olarak aşırı reaksiyon göstererek olayı büyütmeye çalışarak, “Bakın Türkiye’nin operasyonu nedeniyle Avrupa da yaşanmaz hale geldi” mesajı vermek isteyebilirler. Buna katkıda bulunulmaması gerekir.

‘Teröristlere sesimizi çıkarmayacak mıyız?’ diye soranlar olacaktır. Çıkaracağız ancak sokaktaki göstericilerle kavga ederek değil. Fiziksel temastan ve buna neden olabilecek sözlü tartışmalardan kesinlikle uzak durmalıyız.

Avrupa’daki vatandaşlarımız eylem yapabilirler, broşür dağıtabilirler, komşularına anlatabilirler, siyasi parti temsilcilerine ve basın kuruluşlarına mektup yazabilirler, siyasete girip doğrudan kendi fikirlerini savunabilirler. Kısacası teröre karşı ses çıkarmanın birçok yolu var. 

Bizim kavgaya değil, siyasi etkiye ihtiyacımız var.

 

Oktan Erdikmen'in diğer yazılarını okumak için lütfen tıklayınız

 

HABERE YORUM KAT