Augsburg'da şehir içi ulaşım ücretsiz oldu

Augsburg'da şehir içi ulaşım ücretsiz oldu

Almanya'nın Augsburg şehrinde, şehir içinde toplu taşıma ücretsiz yapıldı. Königsplatz çevresindeki 9 istasyonu kapsayan City-Zone uygulaması, insanları otomobilden uzaklaştırıp zehirli gaz salınımını azaltmayı amaçlıyor.

AUGSBURG - Almanya'nın Bavyera eyaletinde bulunan Augsburg şehrinde, şehir içi ulaşım belirli bir bölgede ücretsiz yapıldı. Königsplatz çevresindeki 9 istasyonu kapsayan City-Zone bölgesinde hayata geçirilen uygulama, insanları otomobilden uzaklaştırıp zehirli gaz salınımını azaltmayı amaçlıyor.

Bu istasyonlar arasında yolculuk yapan, örneğin merkez tren istasyonundan şehir merkezine gelen bir kişi, tren bileti almak zorunda kalmayacak.

1 Ocak 2020 tarihinde başlatılan uygulama, biyogaz ve elektrikle çalışan otobüslerle de destekleniyor. Augsburg Belediyesi'nden yapılan açıklamada, söz konusu uygulamanın şehre yaklaşık 500 bin avroya mal olacağı ancak buna değeceği dile getirildi. 

Belediye yönetimi, böylelikle insanları otomobile binmek yerine trenle ve otobüsle seyahat etmeye teşvik etmek istiyor. 

Lüksemburg'da tüm ülkede ücretsiz olacak

Lüksemburg ise nisan ayından itibaren tüm ülkede geçerli olacak bir uygulama ile, tüm tren, otobüs ve tramvay ulaşımını ücretsiz yapacağını açıklamıştı. 

HABERE YORUM KAT