Apple ve iPhone'a boykot çağrısı

Apple ve iPhone'a boykot çağrısı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD'nin elektronik ürünlerine boykot uygulanacağını belirterek, "Onların iPhone'u varsa, öbür tarafta Samsung, Vestel Venüs var" dedi.

ANKARA - Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan, Ankara'da yaptığı konuşmada ABD'nin elektronik ürünlerine boykot uygulanacağını söyledi. "Onların iPhonu varsa öbür tarafta Samsung var, Venüs var Vestel var. Ne yaptığımızı anlasınlar. Biz kendimize yeteceğiz" diye konuşan Erdoğan, AKP'yi anlamanın bu günlerde çok önemli olduğunu düşündüğünü dile getirdi.

'Bodoslama geliyorlar'

Türkiye'ye yönelik açık bir ekonomik saldırı olduğunu belirten Erdoğan, "Bodoslama bir şekilde üzerimize geliyorlar. Buna karşı yapabileceğimiz iki şey var. Biri ekonomik, diğeri siyasi tavırdır. Ekonominin gerektirdiği teknik tedbirleri aldık, alıyoruz. Hazine ve Maliye Bakanlığımız ile tüm yetkili kurumlarımız bu konuda gece gündüz çalışıyor, biz de tüm süreci yakından takip ediyoruz.

Son günlerde yaşanan hadiseleri bu çerçevede değerlendiriyorum. Türkiye'ye yönelik açık bir saldırı var. Eskiden bu saldırılar daha kapalı yapılırdı, şimdi doğrudan üzerimize geliyorlar. Bunlara karşılık ekonomik ve siyasi tavırla karşılık verilir. Ekonomik olarak tüm tedbirleri aldık, gerekli cevabı veriyoruz. Yapabileceğimiz ikinci ve asıl önemli husus siyasi duruşumuzu sağlam tutmaktır. Maruz kaldığımız saldırının ekonomiyle ilgisi yoktur, bizim de kendimizi buna göre konumlandırmamız gerekiyor. Cari açık, faizler, enflasyon başta olmak üzere çözmemiz gereken bazı sorunlar var" dedi.

 

HABERE YORUM KAT
1 Yorum