AOK'dan Türkiye'de sağlık yardımı açıklaması

AOK'dan Türkiye'de sağlık yardımı açıklaması

Son günlerde Türkiye'de tedavi konusunda çıkan haberlere ilişkin açıklama yapan Necati Şuözer (AOK), mevcut anlaşmaların zaten acil durumları kapsadığını ve SGK'nın yaptığı değişikliğin uygulamada görülen anlaşma dışı durumlarla ilgili olduğunu kaydetti.

FRANKFURT - AOK Hessen Etnik Pazarlama Uzman Koordinatörü Necati Şuözer, son günlerde Türkiye'de T/A 11 evrakı ile ilgili basında çıkan haberler hakkında açıklama yaptı.

Mevcut anlaşmaların zaten sadece acil durumları kapsadığını hatırlatan Şuözer, bu çerçevede anlaşmaya ilişkin bir değişiklik olmadığını ancak SGK'nın uygulamada görülen ve acil olmayan tedaviler konusuna dikkati çektiğinin anlaşıldığını dile getirdi.

02.09.2019 tarihinden itibaren bazı Almanya sigortalılarının Sosyal Güvenlik Kurumları tarafından farklı bir uygulama ile geri çevrilerek hizmet almadıklarına ilişkin bilgiler aldıklarını kaydeden Şuözer, "SGK'nın Acil Sağlık Yardımlarına İlişkin Açıklama yani T/A 11 belgesi hakkında şu açıklamayı yaptığını kaydetti:

"YUPASS programı kapsamında yer alan ülkelerden geçici olarak (turistlik amaçlı) ülkemize gelenler için bu ülke ile imzalanan sosyal güvenlik sözleşmesinde acil hal tanımı bulunmadığından Fransa sigortalıları hariç olmak üzere Almanya için T/A 11, Avusturya için A/TR 3, Belçika iç,n BE/TR 111(B.T. 8) ve Hollanda için N/TUR 111 sağlık yardım hakkı formüleri bulunan sigortalılara sadece acil hallerde sağlık yardımı verilecektir. Sağlık hizmeti sunucuları tarafından acil haller dışında sağlık yardımı verilmesi durumunda sağlık yardım masrafları SGK kurumunca karşılanmayacaktır"

Bu çerçevede yukarıdaki ülke sigortalılarının SGK´nın acil sağlık ünitelerinden hizmet alacaklarını, gerek duyulması neticesinde bu bölümler tarafından ilgili diğer kurum ve kuruluşlara yönlendirileceklerini belirten Şuözer şunları söyledi:

 "Almanya ve Türkiye´nin imzalamış olduğu sosyal güvenlik sözleşmelerinden sağlık sigortası uygulaması olan ülke sigortalılarının geçici olarak Türkiye´de  bulundukları sırada acil olarak tedaviye ihtiyaç duymaları halinde, geldikleri ülkenin sosyal güvenlik kurumlarınca tanzim edilen sağlık yardım hakkı formülerlerini  Türkiye’de bulundukları yerde “Yurtdışı İşlemleri Servisi” bulunan ünitelere müracaat ederek alabilmektedir. Ayrıca sosyal güvenlik il müdürlüklerinin yetkilendirdiği sosyal güvenlik merkezlerinde de bu belgelerin onaylatılması mümkün bulunmaktadır.

Türkiye´de SGK ile anlaşması olmayan sağlık tesislerinden ancak anlaşmalı birimlerinin sevki ile hizmet alınabilmektedir. Bu kurala uymadan, doğrudan anlaşmasız sağlık tesislerine müracaat edenlerin yapmış oldukları tedavi masrafları, yapılan tedavinin acil olması durumunda Kurumca karşılanmaktadır

Yapılan tedavinin acil olup olmadığı, yapılan tedaviye ilişkin tıbbi belgelerin Kuruma ibraz edilmesi ve ibraz edilen belgelerin Kurumla anlaşmalı sağlık kuruluşunun incelemesine göre tespit edilmektedir.

Bu durumdaki bir sigortalının, ödemeyi kendi yapmışsa yapılan tedaviye ilişkin raporları ve faturaları ile birlikte Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğüne/ Sosyal Güvenlik Merkezine müracaat etmesi gerekmektedir. Tedavinin acil olarak kabul edilmesi halinde, Sağlık Uygulama Tebliğinde öngörülen hükümlere göre sigortalıya geri ödeme yapılmaktadır.

T/A 11 belgesinin 3 numaralı açıklamalar bölümünde Hastalık durumunda sağlık yardımları ancak kişinin durumundan ötürü anında sağlanmaları gerekli ise yani acil ise yapılır.

Yukarıda ki bilgi dışında size bilgi veriliyor ise, lütfen o bilgiyi yazılı olarak isteyin.  Almanya Yasal Sağlık Sigorta Kurumunda çalışan bir kişi olarak A/T 11 yani Türkiye SGK-sigortalılarına biz sadece acil yani tehiri mümkün olmayan sağlık hizmeti sunarız. Bu durumda ikili anlaşmanın yapıldığı tarihten beridir böyledir. Hizmet içeriği aynıdır ve uygulamada aynı olmalıdır.

Bu bilgiler ışığında daha rahat olacağınız düşüncesindeyim. Her şeye rağmen  herkese güzel bir tatil diliyorum".

HABERE YORUM KAT
2 Yorum