Anaokulunda çocuklara cinsel taciz

Anaokulunda çocuklara cinsel taciz

Almanya'da bir anaokulunda çocuklara ağır cinsel tacizden soruşturma başlatıldı. Okulda çok sayıda Türk çocuklar da var.

KÖLN - Almanya’nın Köln kentinde Katolik Kilisesine bağlı iki anaokulunda çocuklara ağır cinsel tacizden soruşturma başlatıldı. Aralarında Türklerin de bulunduğu aileler büyük tedirginlik yaşıyor.

Almanya’nın Köln kentinin Lindenthal semtindeki Katolik kilisesine bağlı St. Albertus Magnus anaokulundan öğrenim gören çocukların velileri, okulda çocuklarının tacize uğradığı gerekçesiyle polise gitti. Savcılık, taciz iddiasıyla suç duyurusunu doğruladı ancak olaya ilişkin ayrıntı vermedi. 

Anaokulunda en az iki çocuğa ağır cinsel tacizde bulunulmaktan soruşturma açılırken Köln Başpiskoposluğu, cinsel tacizle suçlanan sanığın gündüz bakım merkezinde geçici süre çalıştığını doğruladı.

Geçen hafta da Köln’ün batı kısmındaki bir anaokulunda benzer şekilde 3 ve 5 yaşlarında iki çocuğa cinsel saldırı iddiaları gündeme gelmiş ve olaya ilişkin soruşturma başlatılmıştı. Köln’de son dönemlerde Katolik Kilisesine bağlı anaokullarında en az 4 benzer iddianın ortaya atıldı. Söz konusu anaokullarında çocukları eğitim gören ve aralarında Türklerin de bulunduğu aileler büyük tedirginlik yaşıyor. AA

HABERE YORUM KAT