Almanya'ya ilticada 5. sıradayız

Almanya'ya ilticada 5. sıradayız

Türkiye, geçtiğimiz yıl Almanya'ya iltica etmek isteyen vatandaş sayısında Suriye, Irak, Afganistan ve Eritre'nin ardından 5. sırada yer aldı.

FRANKFURT - Almanya'ya gelen mültecilerin sayısında geçtiğimzi yıla göre 93 bin kişilik bir azalma meydana geldi. 2015 yılında 890 bin mültecinin geldiği ülkeye, 2016 yılında 280 bin kişi iltica etmişti. 2017 yılında ise bu sayı 187 binde kaldı. Sayının önceki dönemlere göre düşük kalmasında Türkiye ile yapılan mülteci anlaşmasının da etkili olduğu belirtildi.

Türkiye 5. sırada

Geçtiğimiz yıl vatandaşları Almanya'ya en çok iltica başvurusunda bulunan ülkeler arasında, Türkiye 5. sırada yer aldı. Suriye'nin 47 bin kişiyle birinci bulunduğu listede, Irak 21 bin kişiyle ikinci, Afganistan 12 bin kişiyle üçüncü, Eritre 9 bin 500 kişiyle dördüncü oldu.

Türkiye'den Almanya'ya iltica başvurusunda bulunanların sayısının ise 8 bin olduğu açıklandı. Bu kişilerin yaklaşık yarısının, Kürt kökenli oldukları için iltica etmek istedikleri kaydedildi.

26 bin kişi sınırdışı edildi

Öte yandan Almanya'dan sınır dışı edilenlerin sayısında da az miktarda düşüş meydana geldi. 2016 yılında 28 bin kişinin sınırdışı edildiği ülkede, bu sayı geçtiğimiz yıl 26 binde kaldı.

HABERE YORUM KAT
2 Yorum