Almanya'ya giden radyoloji teknikeri: "Neden buraya geldin?" dediklerinde utancımdan söyleyemiyorum

Almanya'ya giden radyoloji teknikeri: "Neden buraya geldin?" dediklerinde utancımdan söyleyemiyorum

Türkiye’deki bir acil serviste görev yaptığı sırada hasta ve hasta yakınları tarafından sözlü saldırıya uğrayan radyoloji teknikeri, Almanya’ya göç etti.

Türkiye’yi terk etmek zorunda kaldığını söyleyen Berivan Özcan isimli radyoloji teknikeri, yaşadığı şiddet olayını şu sözlerle aktardı:

"Sorduklarında utancımdan söyleyemiyorum. Hakaret işittim üzerine dövülmeye kalkışıldım. Acilin önü çok kalabalık kuyruklar içerisinde ve bir hastamız geldi trafik kazası nedeniyle. Hastayı içeriye alırken başka bir hasta içeriye girdi ‘Benim sıram varken sen nasıl bu hastayı alırsın’ diye kavga etmeye ve tehditler savurmaya başladı. Arkasından şunu söyledi ‘Ben eğer seni öldürsem ya da bir şey yapsam sanki yatacak mıyım içeride?”

 

 

Yaşadığı tek şiddet olayının bu olmadığını belirten 28 yaşındaki kadın, Türkiye'de 7 yıl yaptığı mesleğini 10 aydır Almanya'da yapıyor. Özcan, "Ben burada herhangi bir sözlü şiddete maruz kalsam biliyorum ki haklarım sonuna kadar savunulacak. Buranın adalet sistemine güveniyorum." diyor.

Şimdi Dortmund şehrinde yeni bir hayat kuran tekniker, Türkiye'de 2 yıl özel hastanede, 2 yılda devlet hastanesinde çalıştı. Anadolu'da görev yaptığı dönem başlattığı projeyle Kars'ın ilçe ve köylerinde kütüphaneler kurdu ve bunlara şehitlerin ismini verdi. Son görev yeri İstanbul'da Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ydi.

Geçen yıl aldığı 5 bin lira maaş İstanbul'da geçimini sağlamasına yetmiyordu ve ailesinden maddi destek alıyordu. Şimdi Almanya'da staj yaptığı hastanede öğrenci statüsünde aldığı bin 500 lira maaşla tek başına kiraladığı evde oturuyor ve ailesine destek oluyor.      

Özcan, Türkiye’de yaşadığı günleri şöyle anlatıyor:                   

"Poliklinikte randevu bulamıyorlar bu nedenle acil sistemine başvuruyorlardı. Yani asıl acil olması gereken hastalara hizmet verilmesi gerekilen yerde biz poliklinik hastalarına hizmet veriyorduk ve ben dört saat içerisinde 350 hastanın röntgenini çektiğimi hatırlıyorum. Almanya'ya bu sayıya iki haftada ulaşıyorum."

HABERE YORUM KAT