Almanya'nın 100 yıllık aile şirketi iflasını açıkladı

Almanya'nın 100 yıllık aile şirketi iflasını açıkladı

Almanya'daki kriz dalgası, şimdi de 1926'dan bu yana dünya pazarında faaliyet gösteren bir aile şirketini iflasa sürükledi.

Almanya'da ekonomik buhranın etkileri her geçen gün daha hissedilir ve yakıcı bir hal alıyor. Art arda gelen iflas açıklamalarına bir yenisi daha eklenirken, yurttaşların ülkenin ekonomik gidişatına ilişkin kaygıları iflas açıklamalarıyla daha da derinleşiyor.

Bir sanayi yerleşimi olarak bilinen, Almanya'nın Bielefeld kenti merkezli ve 1926 yılından bu yana ülkede üretim yapan Umeta isimli aile şirketi, birkaç gün önce iflas başvurusunda bulundu. Neredeyse 100 yıldır makine parçası üreten ve alanında "dünya lideri" markalar arasında olduğu ileri sürülen şirkete, "iflas yöneticisi" atandı.

"SİPARİŞLER AZALDI"

Şirket yöneticileri tarafından yapılan açıklamada, dünyanın birçok noktasına makine parçası ihraç eden şirkete gelen siparişlerin, bir süredir oldukça azaldığı belirtiliyor.

Hermann Ulrichskötter tarafından 1926 yılında Gütersloh'da kurulmuş, ancak 1973 yılında merkezini Bielefeld'e taşıyan Umeta şirketi, 1993 yılında ABD'de bir şube açarak dünyaya açılmıştı.

Şirket daha geçen yıl yeni otomatik üretim makineleri ve yıkama robotlarına yatırım yaptığını açıklamıştı.

ARTI49

HABERE YORUM KAT
1 Yorum