Almanya'da iflas dalgası büyüyor: Bir moda zinciri daha iflasını duyurdu

Almanya'da iflas dalgası büyüyor: Bir moda zinciri daha iflasını duyurdu

Almanya'nın bilinen zincir moda mağazalarından Yeans Halle iflasını açıkladı.

Almanya'da, salgın sonrası oluşan ekonomik buhran ve yükselen enflasyonun olumsuz etkileri görülmeye devam ediyor. Çok sayıda şirket iflasını açıklarken, farklı sektörlerde hizmet veren birçok zincir mağaza şubelerini kapattığını duyuruyor.

Alman ekonomisi bu yıl, perakende sektörü için de oldukça çalkantılı süreçler doğurdu. Art arda gelen iflas açıklamaları Alman girişimcileri tereddütte bırakırken, farklı sektörlerden yatırımcılarda "maddi" kaygılar oluşmasına neden oldu. Deyim yerindeyse bir anda başlayan iflas dalgası, aralıksız devam ediyor. Bu durum binlerce hatta on binlerce Alman vatandaşını şimdiden "işsiz" kılmış durumda.

Almanya iflas dalgasıyla kasılıp kavrulurken, bir moda mağazaları zinciri daha iflasını açıkladı. Alman kot markalarından Yeans Halle yetkilileri, şirketin enflasyon ve ekonomik belirsizliklerle beraber çevrimiçi perakendecilere yenik düştüğünü ifade etti. Çok sayıda şubenin kapanmasına neden olacak iflas, yüzlerce Yeans Halle çalışanını da işsiz bırakacak.

İflasların önemli bir nedeninin de internet üzerinden satış yapan, ucuz liste fiyatlarına sahip mağazalara yer sağlayan uygulamalar olduğu ileri sürülüyor.

ARTI49

HABERE YORUM KAT