Almanyalı Türk'ten örnek davranış

Almanyalı Türk'ten örnek davranış

Almanya'da yaşayan Hüseyin Tezgider, yaşlılara, arabası olmayanlara, ihtiyaç sahiplerine korona tehdidi nedeniyle alışveriş desteği veriyor ve ev işlerinde yardım ediyor.

OFFENBACH - Almanya'nın Hessen eyaletinde bulunan Offenbach şehrinde yaşayan Hüseyin Tezgider, bölgede yaşayan yaşlılara, arabası olmayanlara ve ihtiyaç sahiplerine, korona tehlikesi nedeniyle ücretsiz destek sunuyor.

Özellikle yaşlıların evden çıkmalarının tehlikeli olduğunu belirten Tezgider, "Birçok kişinin alışverişe gitme imkanı yok. Yardım edecek bir yakınları da yoksa çok zorluk geçiyorlar. Bu nedenle arayıp yardım isteyenlerin alışverişlerini yapıyorum. İlla yaşlı olmalarına gerek yok. Bu bölgede olup da yardıma ihtiyacı olanlar, arabası olmayanlar arayabilir" dedi.

Örnek olmasını istiyorum

Aynı zamanda Avrupa Kayserililer Federasyonu'nun da başkan yardımcılığını yapan Hüseyin Tezgider, "Yapılan bir iyilik anlatılmaz ancak siz sorunca ben bunun örnek olması için anlattım. Avrupa'daki vatandaşlarımızı tanıdıkları yaşlıları ve ihtiyaç sahiplerini aramaya, alışveriş ve ev işleri konusunda destek olmaya çağırıyorum. Bu zor günleri hep beraber atlatacağız" ifadelerini kullandı.

Hüseyin Tezgider tel: 015906436779

HABERE YORUM KAT