Almanya'dan Steudtner'e ceza istemine tepki

Almanya'dan Steudtner'e ceza istemine tepki

Türkiye'de tutuklanan Alman vatandaşı insan hakları aktivisti Peter Steudtner hakkında 15 yıla kadar hapis cezası talep edilmesi Almanya’da sert tepkilere neden oldu.

BERLİN - Türkiye'de tutuklanan Alman vatandaşı insan hakları aktivisti Peter Steudtner hakkında 15 yıla kadar hapis cezası talep edilmesi Almanya’da sert tepkilere neden oldu.

Federal Hükümet sözcüsü Steffen Seibert, Başbakan Angela Merkel adına yaptığını söylediği açıklamada, istenen cezayı ‘kabul edilemez ve tamamıyla anlaşılmaz’ olarak tanımladı.

"Alman hükümeti olarak Türkiye’den beklentimiz, anlaşılmaz nedenlerle tutuklanan Alman vatandaşlarının serbest bırakılması" diyen Seibert, bu amaçla tüm olanakları kullanarak, çeşitli girişimlerde bulunduklarını söyledi.

Dışişleri Bakanı Sigmar Gabriel dün yaptığı açıklamada, Steudtner hakkındaki haberleri büyük endişeyle karşıladığını belirterek, Alman hükümetinin Türkiye'de tutuklu Alman vatandaşlarını Almanya'ya geri getirmek için her türlü girişimde bulunduğunu söylemişti.

Sol Parti Federal Meclis milletvekili Sevim Dağdelen ise, Türkiye’nin ‘tutarsız bir politikası’ olduğunu belirterek, "İnsanları rehin alan bir hükümet Almanya’nın partneri olamaz" ifadelerini kullandı. Amerika'nın Sesi

HABERE YORUM KAT