Almanya'dan Kılıçdaroğlu'na ziyaret

Almanya'dan Kılıçdaroğlu'na ziyaret

CHP Kuzey Ren Vestfalya Gençlik Kolları, 19 Mayıs'taki Anıtkabir ziyaretinin ardından CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nu ziyaret etti.

ANKARA - Cumhuriyetin gençleri Almanya ile Türkiye arasında köprü kuruyor.

19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı'nda CHP NRW Gençlik Kolları 19 genç ile Anıtkabir'e çıkarak bir ilke imza attı. Bu doğrultuda Ankara'da bulunan CHP NRW Gençlik Kolları önemli görüşmeler gerçekleştirdi.

İlk olarak CHP Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu ile görüşerek Almanya'daki calışmalar hakkında bilgi verdiler. Alman siyasi partilerin gençlik örgütleri ile Türkiye'deki CHP Gençlik Kolları arasında köprü kurma temelleri kurduklarını ve projelerini anlatan Almanyalı gençler, bunun üzerine Kemal Kılıçdaroğlu'nun desteği ile CHP yaz kampına davet edildi.

Daha sonra CHP Ankara İl Gençlik Kolları ile görüşen Almanyalı gençler, ortak projeler ile bir görüsme gerçekleştirerek ortak kararlar aldılar. Özellikle Almanya ile Türkiye arasında önemli köprülerin kurulması gerektiğini ve Türkiye'nin demokrat yüzlerinin desteklenmesi gerektiğini vurgulayan CHP NRW Gençlik Kolları Başkanı Melih Keser "Son yıllarda Almanya ve Türkiye arasında yaşanan sorunlar, özellikle Almanya'daki yurttaşları sıkıntılara sokmuştur. Bunları düzeltmek ve gidermemiz lazım. Türkiye'nin Erdoğan olmadığını, Erdoğan'ın da Türkiye olmadığını anlatıp, Türkiye'deki demokratların desteklenmesini sağlamak istiyoruz. Ayrıca biz gençlerin yanında bulunan ve bizi yalnız bırakmayan CHP NRW Birliği Başkanımız İbrahım Vural'a teşekkür ediyoruz." dedi. 

CHP NRW Gençlik Kolları'na ev sahipliği yapan Ankara İl Gençlik Kolları Başkanı Deniz Bozkurt ise, konu ile alakalı "Sosyal demokrasi tüm dünyada yeniden yükseliyor. Kuruluşundan beri yüzünü Avrupa'ya dönmüş olan ülkemizin kurucu partisi olarak, Almanya'da sosyal demokrasinin temsilcileriyle kurulan ilişki, özellikle biz gençler için her zamankinden daha önemli. Bu anlamda özellikle biz gençlerin gelişen iletişim teknolojileri ile tüm dünya ile kurduğumuz ilişkilerde yurt dışı örgütlenmeleri hayati öneme sahip. Bu anlamda CHP NRW Gençlik Kolları'nın bu ziyareti gerçekten önemli. İç siyaset uğruna dış ilişkilerimizi feda eden iktidara karşı, tarihsel olarak tarihimizde önemli yere sahip olan Almanya ile ilişkilerimizi sağlamlaştırmak için bizler de bu ilişkileri daha da derinleştirerek, kuruluş felsefemiz olan 'yurrta sulh cihanda sulh' ilkemizi hep birlikte hayata geçireceğiz." dedi.

whatsapp-image-2019-05-27-at-23.42.28.jpeg

HABERE YORUM KAT