Almanya'dan İzmir'e dayanışma ağı

Almanya'dan İzmir'e dayanışma ağı

İzmir Büyükşehir Belediyesi, ihtiyaç sahipleri için yardım kampanyası başlattı.

https://www.halkinbakkali.com

Bundan yaklaşık 1 ay önce İzmir Büyükşehir Belediyesinin kurmuş olduğu “Halkın Bakkalı” kamu şirketi , güvenilir, ucuz ve sağlıklı gıdayı tüm İzmir’le buluşturmak için kuruldu.  “Halkın Bakkalı” projesi, sadece kooperatif ürünlerini satarak, küçük üreticiyi desteklemesi nedeniyle tüm Türkiye'de bir farkındalık yarattı. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, bu marketleri İzmir'in her yanında yaygınlaştırmak için büyük bir çaba sarf ediyor.

Bütün bu çabalar sürerken, yakın zamanda tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs nedeniyle her yerde olduğu gibi İzmir'de de binlerce hatta yüzbinlerce insan işsiz kaldı. İzmir gibi Türkiye'nin en gelişmiş şehrinde bile gündelik geçim sağlayan insanların sayısı hiç az olmamakla beraber, bu salgın nedeniyle söz ettiğim yüzbinlerce insan gıdaya muhtaç hale geldi.
Bu nedenle Tunç başkan, bu krize bir çözüm üretmek için Halkın Bakkalı üzerinden büyük bir gıda bağış kampanyası başlattı ve yardım paketlerinin toplandığı bir lojistik merkez kurdu. Gıda paketleri sahadaki gönüllü ekipleri ve İBB çalışanları tarafından ihtiyaç sahibi ailelere ulaştırılıyor. Bugüne kadar 20 binin üzerinde aileye ulaşıldı. Hala daha binlerce talep söz konusu.

İzmir Büyükşehir Belediyesi kendi mali imkanlarıyla bu süreci yürütüyor. Fakat biz bu dönemde uluslararası bir dayanışma modeli sergileyelim ve gelecekte yeni dayanışma modelleri (Network) inşa edelim diye yola çıktık. İlk etapta göçmen nüfusun yoğun olduğu Almanya, Belçika, Avusturya ve Fransa gibi ülkelerde yaşayanlar arasında bir network ağı kurduk. Tunç Soyer Başkan uluslararası bir kent vizyonu kurmak ve sizlerle beraber bunu inşa etmek istiyor. 

O nedenle bu grubu kısa süreli bir amaç uğruna bir araya gelmiş gibi düşünmeyelim. Buradan çok anlamlı bir sinerji yaratıp İzmir ve Avrupa arasında farklı diyaloglar geliştirmek ve Türkiye’deki diğer kentlere ilham vermemiz mümkün.

Bu çerçevede İzmir Belediyesinin iştirak şirketi Grand-Plaza altında Halkın-Bakkalı diye bir site açıldı.  (https://www.halkinbakkali.com/ ) Burada 2 gıda paketi online olarak satışa sunuldu.
Yurt dışında yaşayan göçmen vatandaşlarımız direk bu siteye girip, satın alım yapıyor, aldıkları ürünler İBB aracılığı ile ihtiyaç sahiplerine ulaştırılıyor.
 
Hedefimiz, ihtiyaç sahiplerine düzenli gıda yardımı ulaştırıp, yanlarında olduğumuzu hissettirmektir. Sizleri de bu linki ve duyuruyu dostlarınızla paylaşarak daha fazla insana ulaşmasını da yardımcı olmaya çağırıyoruz. Sayenizde bizlere ulaşan bir gıda paketi ihtiyaç sahibi yoksul ve işsiz vatandaşlarımıza İzmir Büyükşehir Belediyesi güvencesi ile dağıtılacaktır.

Daha fazla bilgi için https://www.halkinbakkali.com üzerinden bize ulaşabilirsiniz.

Sosyal medya hesaplarımız

https://twitter.com/dayanisma_izmir

https://www.facebook.com/izmiricindayanisma/

https://www.instagram.com/izmiricindayanisma/ 

 


 

HABERE YORUM KAT