Almanya'dan Demirtaş'a cesaret ödülü

Almanya'dan Demirtaş'a cesaret ödülü

140 ülkeden ilerici siyasi partilerin katılımıyla Almanya'da kurulan İlerici İttifak (Progressive Alliance), “2019 Özel Siyasi Cesaret Ödülü”nü Selahattin Demirtaş'a verecek.

FRANKFURT - Almanya'da 140 ülkeden ilerici siyasi parti ve kurumların katılımıyla 6 sene önce kurulan İlerici İttifak (Progressive Alliance), “2019 Özel Siyasi Cesaret Ödülü”nü bu sene, HDP'nin cezaevinde bulunan önceki eşbaşkanı Selahattin Demirtaş'a verecek.

bianet'in Ruken Tuncel'in haberine göre HDP Dış İlişkiler Sorumlusu Hişyar Özsoy, kuruluşun 15 Kasım’da Stockholm’de yapacağı toplantıda Demirtaş’a ödül vereceğini söyledi. Demirtaş'ın 18 Eylül'de Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) Büyük Daire'de görülen duruşmasına da değinen Özsoy, şu ifadeleri kullandı:

"Avrupa Konseyi İnsan Hakları Komiseri Selahattin Demirtaş'ın duruşmasında üçüncü taraf olarak dahil olmuş ve Selahattin Başkanın lehine güçlü bir savunma yapmıştı. Farklı yerlerden birçok destek söz konusu. Fakat AKP-MHP ittifakı dışarıdan gelen bütün eleştirilere ve yerine getirilmesi gereken tüm uygulamalara kendini kapatmış durumda. Bu da sadece mevcut iktidarın değil, dışarıda Türkiye'nin de imajını çok fazla zedeliyor."

HABERE YORUM KAT