Almanya'daki Türkler, Atatürk'ü unutmadı

Almanya'daki Türkler, Atatürk'ü unutmadı

Atatürk'ün Almanya ziyareti esnasında kaldığı Bad Kreuznach kasabasındaki binada düzenen anma toplantısına yaklaşık 400 kişi katıldı.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Baden Württemberg Birliği ve Bad Kreuznach Atatürkçü Düşünce Derneği tarafından düzenlenen 10 Kasım toplantısı duygulu anlara sahne oldu. Yaklaşık 400 vatandaşın sabahın erken saatlerinde yerini aldığı tören, Atatürk'ün Birinci Dünya Savaşı yıllarında askeri görevle Alman Kayzeri Wilhelm ve Alman generallerle görüştüğü Bad Kreuznach kasabasındaki Park Otel Kurhaus'ta düzenlendi. 

FOTO GALERİ İÇİN TIKLAYINIZ

Baden'in Sesi sitesinden Muzaffer Çetin'in haberine göre, otelin önündeki Atatürk anıtına çelenk koyulmasıyla başlayan toplantı, saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile devam etti.

Burada konuşan CHP BW Birliği Başkanı Mehmet Yıldırım, "Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü iki yönü ile tanımak ve analamak gerekir. Askeri dehası ile düşmanlarını dize getiren Mustafa Kemal, devlet adamlığındaki üstün kabiliyeti ile de dünyanın hayranlığını kazanmış, diplomatik başarılarıyla kısa sürede Türkiye Cumhuriyeti devletini dünya ülkeleri arasında saygın bir konuma kavuşturmuştur" dedi.

CHP BW Birliği Onursal Başkanı Kazım Kaya ise büyük bir devlet adamının ölüm gününde ölümsüzleştiği güne tanıklık ettiklerini vurgulayarak, "Mustafa Kemal Atatürk, büyük bir askeri deha, büyük bir siyasetci, devlet adamı, büyük bir entelektüel ve 21.nci yüzyıla ışık tutan ender devlet adamlarından biridir" ifadelerini kullandı.

CHP BW Birliği Yönetim Kurulu Üyesi ve KA / PF Bölge Başkanı Cengiz Yavuz ise, "Atatürk, aydınlıktır, cağdaşlıktır, eşitliktir, Cumhuriyettir ve Türk tarihine ışık tutandır. Onun için onun eserlerine sahip çıkmak hepimizin onur borcudur" şeklinde konuştu. 

Törende Bad Kreuznach ADD Başkanı Mehmet Kutsalcan ve Parkhotel Kurhaus Ön Muhasebe Müdürü Derya Zengin de hazır bulundu.

Otelde Atatürk'ün anısına oluşturulan anı salonuna ilişkin ARTI49 tarafından hazırlanan videoyu buradan izleyebilirsiniz:

HABERE YORUM KAT