Almanya'daki ölüm oranı neden düşük?

Almanya'daki ölüm oranı neden düşük?

Almanya'daki korona vakalarında ölüm oranı yüzde 0,19 iken, İtalya'daki vakalardaki ölümler yüzde 6,63 ile 35 kat daha fazla gerçekleşti. Uzmanlar bunun sebeplerini tartışıyor.

 

FRANKFURT - İtalya'daki korona vakası ölüm oranlarının, Almanya'daki ölüm oranlarına göre 35 kat daha fazla olduğu belirtildi. Bugün açıklanan verilere göre İtalya'da 12462 vakadan 827'si hayatını kaybederken, ölüm oranı yüzde 6,63
olarak ifade edildi.

Almanya'da ise 1567 vakadan sadece 3 kişi yaşamını yitirdi. Ölüm oranının yüzde 0,19 olduğu Almanya, ölüm oranının yaklaşık yüzde 2 olduğu Fransa ve İspanya gibi ülkelere kıyasla önemli bir başarı gösterdi. 

Avrupa Parlamentosu'nda aşırı sağcı İtalyan partisini temsil eden bir milletvekili, bunun sebebinin Almanya'daki vakaların bilinmemesi, tespit edilememesi veya kasten açıklanmaması olabileceği olduğunu savundu.

Ancak bazı uzmanlar, İtalya'daki sağlık harcamalarının azalması, hastanelerdeki yatak kapasitelerinin düşmesi ve sağlık sisteminde özel seçeneklerin öne çıkması gibi nedenlerle ülkenin sağlık sisteminin salgın yükünü taşıyamadığını düşünüyor. 

HABERE YORUM KAT