Almanya’daki ödüllü doktorun hayali Türkiye’de çalışmak

Almanya’daki ödüllü doktorun hayali Türkiye’de çalışmak

Almanya’da gurbetçi ailenin dört çocuğundan biri Frankfurt Goethe Üniversitesi Kliniği Başhekim Yardımcısı Prof. Dr. Korkusuz, hayalinin her zaman Türkiye’de çalışmak olduğunu söyledi.

BERLİN - Almanya’da Frankfurt Goethe Üniversitesi Kliniği Başhekim Yardımcısı Prof. Dr. Hüdayi Korkusuz, Frankfurt Yabancılar Meclisi’nin 13 Aralık’ta düzenlenen törenle ‘başarı ödülü’ne layık görüldü.

Uzmanlık alanı radyoloji ve nükleer tıp olan Prof. Dr. Hüdayi Korkusuz, üç gün önce aldığı ödülle Almanya’nın en iyi doktorlarından biri seçildiğini anlattı. Frankfurt’ta 13 Aralık’ta düzenlenen ödül töreninin ardından memleketi Afyonkarahisar’ın Sandıklı ilçesine gelen Hüdayi Korkusuz, 1976 yılında Almanya’da gurbetçi ailenin dört çocuğundan biri olarak dünyaya geldi. 

Radyoloji ve nükleer tıp konusunda uzman olan Korkusuz, guatr tedavisinde dünya çapında mikrodalga ve radyo frekans uygulaması ile guatr hastalarını tedavi ettiğini ve bu yöntemi sadece kendisinin yaptığını söyledi.

prof.png

2012 yılından beri uyguluyor

“Hayalim ve gayretim her zaman Türkiye’de çalışmaktı” diyen Prof. Dr. Korkusuz, şöyle devam etti:

"İnşallah Sandıklı ilçesinde artık kendi hastamı tedavi etmeyi istiyorum. Yaşadığımız ve geldiğimiz bu toprakları unutmadık ve unutmamak da gerekir. Ayrıca, Avrupa ve Almanya'da İslamofobi diye bir dalga var. O yüzden Türkiye ve memleketimde halkımıza hizmet vermek istiyorum. 2012 yılında ilk kez ameliyatsız ve acı vermeden guatrı tedavi etmeye başladık. Almanya ve Türkiye'de 40 milyon guatr hastası var. Bu hastaların yaklaşık 120 bini guatr ameliyatı oluyor. Bu ameliyatlarının 50-60 bini de hem Almanya'da hem de Türkiye'de gereksiz yere yapılıyor.

"Ameliyatların 50-60 bini gereksiz yere yapılıyor"

Ameliyat olan hastalar ise ömür boyu guatr hormonu kullanıyor. Bu hormon da kemik erimesi yaptığı gibi kalp ve tansiyona da zarar veriyor. Bunun sonucunda kişinin ölüm riski yüzde 25'e çıkıyor. O yüzden 2012'de ilk kez Avrupa'da mikrodalga tedavisini uygulayarak mikrodalga cihazla guatr nodülünü yaktık."

HABERE YORUM KAT